Manhunt: Netflix-serie over de Unabomber

Real-life: de jaren tachtig en negentig. Amerika was in de greep van een mysterieuze aanslagpleger: de UNABOMBER. Het leek erop dat hij lukraak bombrieven stuurde. Instellingen en bedrijven ontvangen ingenieuze maar levensgevaarlijke bombrieven en Amerikanen uit de high society zijn het slachtoffer. Er ontstaat een klopjacht naar de dader, één van de grootste uit de geschiedenis van de FBI. Over deze klopjacht gaat de Netflix-serie Manhunt.

Manhunt, reconstructie van klopjacht naar de Unabomber

Manhunt geeft het kat-en-muis-spel weer tussen de FBI en de Unabomber. De terrorist kreeg deze bijnaam omdat hij veel slachtoffers maakte op universiteiten (university, UN) en luchtvaartmaatschappijen (Airlines, a). Hij maakte gebruik van bombrieven.

De serie begint op het moment dat de Unabomber brieven gaat sturen waarin hij over zijn gedachtegoed schrijft. Een speciale FBI-profiler, James Fitzgerald, denkt in die brieven de sleutel naar de arrestatie van de terrorist te kunnen vinden. Hoewel zijn collega’s zijn methodes niet echt serieus nemen raakt Fitzgerald geobsedeerd en zal niet stoppen voor hij de Unabomber te pakken heeft.

Bekijk de trailer van Netflix-serie Manhunt

Previous ArticleNext Article