Mannen, zorg dat je de deur uit gaat

mannen bier

Hoewel het natuurlijk helemaal geen kwaad kan om af en toe een goede Netflix-serie te kijken, is het goed om met regelmaat de deur uit te gaan. Zorg dat je genoeg met je vrienden opgaat. Krijg je geen toestemming van de vrouw des huizes? Vertel haar dan maar het volgende: Het is niet zomaar een theorie. Een professor ontwikkelingspsychologie genaamd Robin Dunbar van de Universiteit van Oxford kwam tot deze conclusie.

Volgens het onderzoek van deze professor zijn mannen die hun vrienden minimaal twee keer per week zien een stuk gezonder. Deze mannen hebben een kleinere kans dat ze een depressie krijgen. Daarnaast zouden ze ook sneller genezen dan mannen die niet de deur uitgaan voor een ontmoeting met hun maten. Dit alles is terug te lezen in de University Herald. Het is wel zaak dat je elkaar écht ontmoet en niet bijvoorbeeld online gamet of een app groep opent.

Er zijn drie zaken die de gezondheid van mannen versterkt wanneer ze samen komen. Mannen ontwikkelen een sterke band samen en deze vermindert de stress, verhoogt het zelfvertrouwen en vergroot het geluksgevoel. Reden genoeg om elkaar met regelmaat op te zoeken toch? Als je dan toch zo gezond bezig bent zal niemand het je kwalijk nemen als je enkele biertjes drinkt. Zeker het bedrijf dat dit onderzoek gefinancierd heeft niet: Guinness Brewery. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om samen te sporten of uit eten te gaan. De groep mag alleen niet groter zijn dan 5 vrienden.

Previous ArticleNext Article