Max Verstappen wint Formule 1 van Oostenrijk!

Max Verstappen wint F1 Oostenrijk

Ja hoor hij heeft het eindelijk geflikt! Wat een Held! Max Verstappen heeft de Grand Prix van Oostenrijk gewonnen op de Red Bull Ring, dus het was ook nog een thuis race van Red Bull. Whoppa!

Tijdens de kwalificatie speelde er echter nog een klein onderonsje met Ricciardo die Max een slipstream had gegeven, waardoor hij een super snelle tijd neer kon zetten, helaas deed Max dat niet andersom voor Ricciardo. Hij was niet erg blij mee. Max Verstappen had de vijfde tijd gereden, maar door een gridstraf van Sebastiaan Vettel had Verstappen de vierde plek veroverd.

Max Verstappen Oostenrijk kwalificatie

Wat in Max Verstappen zijn voordeel werkte, naast dat hij gewoon super goed reed, was dat de Mercedessen niet zoveel geluk hadden en bij Hamilton problemen waren met de motor en Bottas problemen had met zijn versnellingsbak.

Verstappen bleef heel rustig en reed zijn eigen race. Hij ging zeer secuur met zijn banden om, waardoor de jagende Raikkonen en Vettel eigenlijk geen kans kregen om de aanval in te zetten. De race ging verder super goed ondanks dat Max wel last kreeg van zijn linker achterwiel kwam hij als eerste over de finish.

Zoals je merkt zijn we enthousiast. We supporten veel Nederlands talent en natuurlijk ook Max Verstappen!! Man man man wat heeft hij goed gereden en wat heeft hij het verdiend. YES!!

Previous ArticleNext Article