Max Verstappen wint OOK GP Oostenrijk Formule 1 2019 !!

Max Verstappen nummer 1 GP Oostenrijk 2019

Wat een ongelofelijke wedstrijd heeft Max Verstappen weer gereden zeg! Net als in 2018, flikt hij het ook dit jaar weer om op de Red Bull Ring in Oostenrijk de eerste prijs te pakken! Hierbij wint hij de Formule 1 race van Oostenrijk. Wat een held! In een van de laatste rondes haalde hij de 21 jarige Charles Leclerc in met een geweldige inhaalactie. Na de race gaf hij ook aan: ‘Als dit niet meer mag, kunnen we net zo goed thuisblijven.’ 

Inhaal actie Max bij Leclerc Manisfaction

De inhaalrace

Max Verstappen verprutste alleen zijn start en viel helaas terug naar de zevende plek. Maar toch knokte hij zich helemaal terug en haalde één voor één iedereen in.  Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen, Lando Norris en Sebastian Vettel zijn allemaal ingehaald door onze Max Verstappen. In de slotfase is ook Leclerc aan de beurt, waardoor Max de koppositie pakt en als winnaar over de finish komt. Max brengt weer nieuw leven in de Formule en zorgt zeker voor nog meer fans. Het Circuit in Zandvoort zal volledig oranje kleuren in 2020! Dat is een ding wat zeker is!

Max Verstappen plek 2 GP Oostenrijk

Max Verstappen en Charles Leclerc

De kwalificatie was spannend en Max Verstappen reed de derde tijd. Door een tijdstraf voor Lewis Hamilton kon Max van positie 2 starten achter zijn leeftijdsgenoot Charles Leclerc. Wat wel bijzonder is, is dat de twee super coureurs, zeven jaar geleden het ook tegen elkaar opname. Max Verstappen en Charles Leclerc deden toen beide mee aan een kartwedstrijd. Daar werd Max Verstappen ingehaald door Charles Leclerc. Nu Leclerc en Verstappen allebei op 1 en 2 stonden van de GP in Oostenrijk was het de jongste startrij ooit in de Formule 1. Gaaf toch!

De kartwedstrijd waar Max aan de kant werd gezet door Leclerc via Tom Coronel

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tom Coronel? WTCR DAKAR RALLY (@tomcoronel) op

Feest in de Ziggo Dome

10.000 Ziggo klanten schreeuwen Max naar de overwinning in de Ziggo Dome.

De verwachtingen in de zaal waren niet hooggespannen, ondanks de verrassende plek van Max Verstappen op P2 aan het startgrid. Ziggo Sport presentator Rob Kamphues toonde zich vanuit Hilversum opportunistisch door een weddenschap aan te gaan met Rob van Gameren. Door de live verbinding spraken ze af dat als Max zou winnen, Rob van Gameren voor zou gaan in de polonaise met de 10.000 aanwezigen. Het was als grapje bedoeld. Toen wisten Kamphues en Van Gameren nog niet wat zou gaan komen.

Foto: Nathan Reinds // www.nathanreinds.nl

Max reed ‘misschien wel de beste race van zijn leven’, aldus Giedo van der Garde op het podium en verraste vriend en vijand door als winnaar over de streep te komen. “Het publiek in de Ziggo Dome reageerde uitzinnig: bier vloog door de lucht en het gejuich was oorverdovend”, aldus Mart Roumen van Ziggo. “Een onverwachte ervaring waar de duizenden racefans nooit vanuit waren gegaan.“

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

Bedankt Max voor deze geweldige Formule 1 race en wat laat je de sport weer leven!
Wij zullen nog lang nagenieten van alle vette filmpjes!

 

Previous ArticleNext Article