Metallica brengt whiskey op de markt: Blackened American

blackened whiskey

Blackened American Whiskey

blackened whiskey fles

De whiskey heeft zijn naam ‘Blackened’ te danken aan een nummer op hun album And Justice for All dat in 1988 werd uitgebracht. Metallica schakelde de hulp van masterdistiller Dave Pickerell in.

De whiskey is een blend van grain en bourbon-whiskey’s. Daarnaast heeft hij een speciale ‘behandeling’ gehad. In de jaren dat de whiskey op houten vaten heeft gerijpt is continu harde Metallica-muziek afgespeeld. De vibraties en trilling van de lage frequentie geluidsgolven, afgespeeld met  subwoofers, zouden ervoor gezorgd hebben dat de smaak afkomstig uit de vaten nog beter is opgenomen in de whiskey. Wij geloven het!

Tijdens het rijpen van iedere nieuwe batch Blackened whiskey, van ca. 5000 flessen, wordt een andere playlist van Metallica afgespeeld. De playlists kun je luisteren via Spotify en Apple Music. Lees meer op de website van Blackened Whiskey.

batch 081

Eerste batch Metallica-whiskey: 081

De eerste batch van Blackened gaat door onder de noemer 081. Naar het jaar 1981, waarin de band ontstond. In Amerika kun je de fles inmiddels reserveren. De nummer van Metallica die tijdens het rijpingsproces werden afgspeeld bestonden onder andere uit “Eye of the Beholder,” “For Whom the Bell Tolls” en “The Frayed Ends of Sanity”. Wij zijn benieuwd naar het resultaat.

 

 

Previous ArticleNext Article