Metallica komt met eigen whiskey (Distilleerderij)

Metallica Whiskey

Het is weer whisky woensdag. Vandaag zoomen we niet in op een specifieke whisky maar op nieuws uit de whisky wereld dat misschien al bekend is bij sommige whiskyliefhebbers. De wereldwijd bekende band Metallica gaat een eigen whiskey op de markt brengen.

Metallica is dus van plan om een eigen whiskeymerk te lanceren, gemaakt in hun eigen distilleerderij. Dit werd bekend gemaakt door hun zakenpartner met wie ze dit project uitvoeren. Dave Pickerell, voormalig meester distilleerder bij Maker’s Mark, zegt dat de band drie locaties in het hoofd heeft voor de nieuwe distilleerderij. Er is nog geen besluit genomen over welke locatie het wordt.


Metallica werkte eerder samen met Budweiser om een ​​merkeditie van bier te lanceren, terwijl Motorhead en the Rolling Stones zich de afgelopen jaren verbonden hebben met distilleerders om hun eigen whisky’s uit te brengen. Als Metallica hun plannen uitvoert, zullen ze de eerste zijn, die naast een eigen whiskey ook een eigen distilleerderij hebben.


Zo is er bijvoorbeeld wel al eerder een whisky vernoemd naar een band namelijk Motorhead. Deze Zweedse whisky is gedistilleerd door de distilleerderij Mackmyra. Een distilleerderij van 50 tot 100 medewerkers waar ze drie vaste whisky’s maken en ook nog wat limited editions, zoals de living cask edities.


We zijn benieuwd naar de whiskey die op de markt komt en vooral hoe die zal smaken.

Update: inmiddels heeft Metallica de whiskey op de markt gebracht. Je leest er meer over in dit artikel: Blackened American Whiskey van Metallica.

Previous ArticleNext Article