Michael van der Mark wordt 16de in 1ste MotoGP

Michael van der Mark

Vandaag, zondag 29 oktober 2017 is er geschiedenis geschreven en komt er een jongensdroom uit voor Michael van der Mark. Tijdens de Motogp in Aragon mocht hij bijna Rossi vervangen, die vanwege een ongelukje zijn kuitbeen en scheenbeen had gebroken, maar Rossi herstelde snel en kon toen zelf rijden. Nu is het dan eindelijk zover en heeft hij zijn debuut gemaakt tijdens de MotoGP in Maleisië. Tijdens de kwalificatie ging het wat minder vanwege een crash, waardoor hij achteraan moest starten maar tijdens de race is hij toch 17de geworden! Topper!

Wie is Michael van der Mark?

Ik denk dat we ons dit niet meer af hoeven te vragen toch? Voor diegene die hem niet zo goed kennen een korte inleiding. Michael van der Mark is een motorcoureur uit Gouda die in 2005 begon met racen in een junior cup van Aprilla de 125cc klasse. Hij werd de opvolgende jaren een paar keer eerste en tweede en werd in 2007 kampioen. Daar opvolgend pakte hij in 2012 het kampioenschap van de Superstock 600 klasse. Van 2012 tot 2017 pakte hij veel podia’s tijdens de Supersport en de Superbikes. Nu doet hij mij met de MotoGP!

Vervanger van Jonas Folger

Michael van der Mark heeft nu op het Sepang International Circuit in Maleisië laten zien wat hij in huis heeft. Hij had de zieke Jonas Folger vervangen die in het team Monster Yamaha Tech 3 raced, net als Johann Zarco. Na een vrijetraining die super ging, crashte hij helaas in de kwalificatie, waardoor hij achteraan op de grid moest starten.

Uitslag

Als je na gaat dat hij op een totaal nieuwe machine rijdt en dan ook nog eens met de top van de top! Is het helemaal geen slecht resultaat dat hij 16de is geworden. Helaas net buiten de punten.Hij heeft een super wedstrijd gereden, zeker ondanks de regenachtige omstandigheden op het Sepang International Circuit in Maleisië. Hij heeft laten zien dat hij er is en mee kan komen met de top. Ze moeten in de toekomst zeker rekening gaan houden met onze 25 jarige top coureur Michael van der Mark.

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *