Minder sigaretten bij Netflix

roker in netflix

Bij Netflix hebben ze het er maar druk mee. Beleid op ongewenste beelden. Geweld, sex en grof taalgebruik zijn allemaal al flink onder de loep genomen. Truth Initiative, een Amerikaanse organisatie die zich inzet voor een rookvrije samenleving, concludeert uit onderzoek dat het aantal rokers op Netflix sterk is toegenomen in de laatste jaren. Daar moet Netflix nu dus wat mee.

De hitserie Stranger Things zou vooral de boosdoener zijn. In de eerste twee seizoenen van deze veel besproken serie worden er 444 sigaretten opgestoken. Zo’n 26 saffies per aflevering. Andere series als House of Cards en Orange is the New Black worden genoemd als series die roken stimuleren. In andere series, zoals Peaky Blinders wordt ook behoorlijk wat afgerookt.

Vernieuwd rookbeleid

Ook een nieuw rookbeleid dus. Netflix heeft natuurlijk op de kritieken moeten reageren. Dit doen zij onder andere met een aanpassing van het rookbeleid. De populaire streamingdienst gaat er voor zorgen dat in alle Netflix-films en series geen tabak meer zal voorkomen. Uitzonderingen kunnen gemaakt worden wanneer de productie erom vraagt gezien de historie of de feiten. In series en films voor volwassenen zal ook meer aandacht zijn voor het aantal sigaretten dat genoten wordt.

Previous ArticleNext Article