De nieuwe naked bikes van 2020

Naked bikes zijn populairder dan ooit! Er zijn steeds meer producenten van motoren die deze motorfietsen op de markt brengen. Wat zijn de meest recente naked bikes van bekende merken zoals Yamaha, Kawasaki, Honda, Ducati en Triumph? Hoe gaan merken als Harley Davidson de concurrentie aan met de rest? En welke merken komen met nieuwe modellen voor 2020? Hier vind je de belangrijkste informatie over de nieuwe naked bikes van nu en die verwacht worden in 2020.

Yamaha MT serie

Bij Yamaha heb je de keuze uit verschillende naked bikes. In 2019 komen er nieuwe versies uit van de MT-serie. MT staat voor Masters of Torque. De MT-07, MT-09 en MT-10 zijn dit jaar verkrijgbaar in een nieuw kleurenschema. Volgens het merk brengen zij het agressieve en streetwise beeld van de MT naar een hoger niveau. Deze krachtige kleur creëert een herkenbare look in de naked bikes van Yamaha. Verder kondigen ze ook aan de Yamaha MT125 een nieuw jasje aan te trekken, waardoor deze nog stoerder wordt en Yamaha direct inspeelt op de beginnende motorrijder.

Kawasaki Z1000 H2 Supercharge!

In 2019 wordt de Kawasaki Z400 de opvolger van de Z300. Deze lichte naked bike lijkt veel op de Ninja 400 Supersport, maar is toch meer een typische naked bike. Dit komt door het stoere en volwassen uiterlijk. Het vermogen is gegroeid van 39 naar 45pk en het nM voor het middengewicht is gegroeid van 27nM naar 38nM. Naast de Z400 weten we dat aankomende 23 oktober de nieuwe Kawasaki Z1000 H2 Supercharge officieel geïntroduceerd zal worden.  Welke je zeker niet zal ontgaan als echte naked bike liefhebber. Hou ons blog goed in de gaten, want hier gaan we zeker nog een apart artikel aan wijden.

BMW S1000RR

Ook BMW heeft in 2019 een nieuwe naked bike: de BMW S1000RR. Dit ontwerp is aan alle kanten opnieuw gestructureerd. Ieder onderdeel is nagekeken en verbeterd, met als resultaat een lichtgewicht naked bike met zichtbaar betere prestaties.

Honda CB

Het merk Honda staat erom bekend dat zij telkens met innovatieve ideeën komen, ook als het gaat om naked bikes. In 2019 presteerde zijn de CB1000R met nieuwe motoren. Voor 2020 staat zijn opvolger al klaar: de Honda CB650R. Deze gebruiksklare middenklasser is ideaal voor sportief gebruik, maar kan ook ingezet worden voor woon-werkverkeer.

Ducati Streetfighter

De 1200 naked bike van Ducati is al jaren een begrip in de motorwereld. In 2019 kwam de Ducati Diavel 1260 S op de markt: een goed sturende en degelijke motor die wereldwijd goed verkocht wordt. Dit merk moet dan ook van goede huize komen wanneer zij dit willen overtreffen. Dat lijkt wel goed te zitten, want de opvolger voor 2020 staat al klaar: de Ducati V4 Naked Streetfighter moet alle verwachtingen overtreffen.

Triumph naked bikes

Triumph heeft met de Street Scrambler in 2019 een mooie, karakteristieke, authentieke en vooral prettige naked bike gelanceerd. Deze naked bike is dan ook uitgegroeid tot een van de moderne klassiekers van het merk. De TFC concept roadster van Triumph is een beest! en natuurlijk ook een naked bike welke al eerder is aangekondigd. Ook voor 2020 belooft het nog spectaculairder te worden: de Triumph 2020 Street Triple staat al klaar om gepresenteerd te worden.

Harley Davidson 

Harley Davidson maakte onlangs bekend dat voor 2020 een nieuwe naked bike zal worden gepresenteerd, de Harley-Davidson LiveWire. Met deze middengewicht motor wil Harley Davidson de concurrentie aangaan met andere naked bikes die voor 2020 worden gepresenteerd. Die grote koplamp voorop maakt hem wel stoer en geeft hem gelijk een beetje het karakter van een cafe-racer. Alleen jammer dat het een elektrische motor is waarbij het enige geluid de wind zal zijn die je hoort. Toch wel jammer als je op een Harley rijdt.

Suzuki Katana

In Keulen werd dit jaar door Suzuki de nieuwste naked bike voor 2020 gepresenteerd: Suzuki Katana. Deze hightech naked bike heeft een spraakmakend design en heeft allerlei verwijzingen naar het authentieke Katana model uit de jaren 80. Dit scherpe, gedurfde en unieke ontwerp gooit vooralsnog hoge ogen. Eerlijk gezegd is het ook niet echt onze smaak, oordeel zelf maar:

Dit zijn ze natuurlijk nog lang niet allemaal, mis je er nog een paar en vind je dat we er zeker nog een aantal moeten benoemen en op moeten nemen in de het lijstje? Laat het ons dan gerust weten via onze social kanalen.

Previous ArticleNext Article