Nederlander Holzken bokst halve finale World Boxing Super Series

Het is een zeer prestigieus bokstoernooi: de World Boxing Super Series. De finale zou eigenlijk gebokst worden tussen Jürgen Brämer en Callum Smith. Maar nu Brämer ziek is zal onze landgenoot Nieky Holzken de halve finale boksen.

Holzken is er klaar voor

Holzken, bijnaam “The Natural”, heeft vooral in het kickboksen prijzen gepakt. Hij stond enkele jaren aan de top in het kickboksen als weltergewicht kampioen van de kickboksorganisatie GLORY. Dezelfde organisatie waarvoor Rico Verhoeven zijn wedstrijden vecht. Zijn laatste drie wedstrijden voor GLORY gingen verloren en hij heeft al aangegeven zich op het boksen te gaan focussen.

Als profbokser is hij vooralsnog ongeslagen, maar dit lijkt de eerste echte test te gaan worden voor de nu 34 jarige Helmonder. Hij noemt deze invalbeurt een mooie kans waar hij al langer op wacht. Hij geeft aan goed fit te zijn en zijn tegenstander te kennen. Hoewel Holzken en Smith nog niet eerder tegen elkaar vochten heeft hij hem vaak genoeg zien vechten. Hij zegt er klaar voor te zijn en heeft ook nog een boodschap voor zijn tegenstander.

Zorg dat je er klaar voor bent, want dat ben ik zeker. En ik kom je verslaan!

De bokswedstrijd tussen Nieky Holzken en Callum Smith in de World Boxing Super Series wordt zaterdag om 22.30 uur live uitgezonden op RTL 7.

Bekijk beelden van een boksende Nieky Holzken tijdens een training op de pads met Jeff Mayweather.

 

Previous ArticleNext Article