Netflix Mafia series, 3 top series over Italiaanse gangsters

mafia serie Gomorra

Op zoek naar een nieuwe Netflix serie? Netflix heeft 3 mafia series die je zeker wilt zien! Italiaanse gangsters actief in de georganiseerde misdaad staan garant voor uren vermaak. De series Gomorra, Suburra en Lillyhammer zijn stuk voor stuk het kijken waard. Dus was jij groot fan van de bekende mafia serie The Sopranos? Dan kun je deze drie producties ook op je to-watch-list zetten. We geven je een korte introductie en natuurlijk een trailer.

Gomorra – Over de Napolitaanse mafia

Als je Gomorra nog niet hebt gezien dat adviseren wij je hier zo snel mogelijk aan te beginnen. Deze mafia serie speelt zich af in de grauwe wijk Scampia in Napels. Geen Italiaanse maatpakken, maar spijkerbroeken en trainingspakken. Volgens de makers van de serie is dat wat je in de Italiaanse serie ziet de waarheid. De serie is gebaseerd  op het gelijknamige boek. Gomorra gaat over Camorra, de maffia die in grote delen van de Zuid-Italiaanse stad Napels nog steeds overal aanwezig is. De serie begint met Don Pietro Savastano aan het hoofd van de Savastano clan. Een machtige mafia familie in Napels. Natuurlijk blijft het niet lang rustig. Sterker nog, in aflevering 1 is geweld al aan de order van de dag. Drugshandel, afpersing, bloedvergieten en grof geweld. Alle ingrediënten van een gruwelijke mafia serie.

Bekijk de Trailer van Gomorra seizoen 1

 

Suburra – Mafia in Rome

De Netflix serie Suburra gaat ook over Italiaanse mafia, maar deze is gevestigd in Rome. Drie jongens staan in de hoofdrol. Twee van hen komen uit een misdaadfamilie. De derde is zoon van een politieagent. Drugs zorgt ervoor dat ze met elkaar in contact komen. Ze hebben alle drie struggles in hun eigen familie en dit zorgt ervoor dat ze samen criminele zaken gaan doen, met veel actie en geweld als gevolg. Er ontstaat een soort vriendschap tussen de drie, maar deze wordt tussen al het geweld flink onder druk gezet. Zeker een aanrader om te kijken.

Lillyhammer – Een Italiaanse mafia baas in Noorwegen

Lillyhammer speelt zich niet in Italië af, daarnaast is het een komedieserie. Maar met een Italiaanse mafiabaas in de hoofdrol, een gezonde dosis humor én actie, vinden wij Lillyhammer zeker een serie die je een keer moet kijken. De hoofdrolspeler is trouwens een oude bekende: Steven van Zandt. Gaat er geen belletje rinkelen? Van Zandt speelde in The Sopranos de rol van Silvio. De Amerikaans-Italiaanse maffioso Frank Tagliano verraad zijn baas en moet onderduiken. Hij vlucht naar een saai dorpje in Noorwegen genaamd Lillehammer. Al snel begint Tagliano zich te vervelen en pakt zijn oude gewoontes op. Het dorpje zal nooit meer hetzelfde zijn.

Previous ArticleNext Article