Nieuwe Band of Brothers door Steven Spielberg en Tom Hanks: Masters of the Air

masters of the air

Band of Brothers, alleen de naam al laat veel mannenharten sneller kloppen. Een van de, misschien wel dé beste serie ooit gemaakt. Die tiendelige televisieserie uit 2001 over de Tweede Wereld Oorlog gaat een vervolg krijgen. Apple TV+ is bezig met een nieuwe productie aansluitend op het prachtige werk van Steven Spielberg en Tom Hanks. Net als bij de eerste versie moet dit wederom een co-productie worden tussen Spielberg en Hanks.

In 2010 verscheen in navolging op Band of Brothers al de mini-serie The Pacific. Beide series werden geproduceerd in opdracht van het Amerikaanse mediastation HBO. Nu is het Apple TV+ dat met nieuw werk van Spielberg en Hanks op een nieuwe hitserie hoopt. De verwachtingen zijn in ieder geval hoog.

Masters of the Air

Het vervolg op Band of Brothers dat Apple TV+ wil produceren zal Masters of the Air gaan heten. Het zijn soldaten die Amerikaanse bommenwerpers bemannen die in deze serie de hoofdrollen op zich nemen. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald L. Miller en de verhaallijn kent waargebeurde verhalen van soldaten die boven Duitsland vlogen in de Tweede Wereld Oorlog.

Het script voor Masters of the Air komt van de hand van John Orloff. Hij maakte ook het script voor Band of Brothers.

Het is nog niet bekend wanneer we via de streamingdienst van Apple de nieuwe serie kunnen zien. Apple TV+ gaat op 1 november live.

Masters of the Air zou de eerste productie van Apple. De totale product zou zo’n 200 miljoen euro gaan kosten. Zowel Band of Brothers als The Pacific hadden tien afleveringen. Ook Masters of the Air lijkt tien afleveringen te krijgen, want het seizoen zal meer dan acht uur duren. Een mooi aantal minuten om tien afleveringen van minder dan een uur mee te vullen.

Apple TV+

Apple TV+ is de nieuwe streamingdienst van Apple die de concurrentie met vooral Netflix, maar ook HBO en andere streamingdiensten moet aangaan. De dienst gaat op 1 november live en is op meerdere manieren te bekijken. Hij is beschikbaar in de Apple TV-app op iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch en de Mac. Ook zullen er diverse smart-tv’s zijn waarop Apple TV+ bekeken kan worden. Dat de Masters of the Air alleen op Apple TV+ te zien wordt is niet voor iedereen even goed nieuws. Want je moét een Apple device en/of een smart-tv hebben. Een groot deel van de bevolking heeft dit niet en kan het nieuwe vervolg op Band of Brothers dus ook niet bekijken.

Band of Brothers

Masters in the Air wordt een vervolg op Band of Brothers. Deze televisieserie werd vanaf 2001 uitgezonden door HBO. Band of Brothers werd geregisseerd door Steven Spielberg en Tom Hanks. De serie vertelt over de Easy Company van het 506th Parachue Infantry Regiment, US 101st Airborne Division. De serie neemt je mee de oorlog in aan de hand van een groep soldaten van de Easy Company. Hij start met hun training en eindigt uiteindelijk in het Adelaarsnest van Adolf Hitler. Net als Masters of the Air is ook Band of Brothers gebaseerd op een gelijknamige boek en worden er waargebeurde verhalen in weergegeven.

Een van de hoofdrol spelers was Damian Lewis, onder meer bekend van zijn rollen in Homeland en Billions. Ook David Schwimmer, jarenlang één van de gezichten van televisieserie Friends, vertolkt een rol in Band of Brothers.

Band of Brothers won meerdere Emmy’s en een Golden Globe Award.

Previous ArticleNext Article