Whisky Woensdag: De nieuwe Macallan distilleerderij 2018

Macallan distilleerderij van de zijkant

Je hebt het vast al voorbij zien komen, Macallan opent haar nieuwe distilleerderij en deze is net even anders als alle andere distilleerderijen. We weten dat pas twee Macallan flessen voor ruim 1,2 miljoen over de toonbank zijn gegaan. Het blijft natuurlijk een unieke en groot merk en dit laten ze dan ook graag zien. Dat de distilleerderij net even wat anders is komt natuurlijk ook omdat deze ruim €220 miljoen heeft gekost, maar goed dat mag ook wel als je ziet hoe de distilleerderij is geworden. Het onderstaande filmpje geeft je een beeld hoe de distilleerderij is gebouwd:

Groene heuvels als daken

Volgens de architecten wordt het gebouw ingekort in de helling van het land, ‘het neemt de signalen van de oude Schotse heuvels op’. De schotse regering hechte nogal veel waarde aan het mooie en unieke landschap van de Speyside. Dit is ook de rede dat de distilleerderij golvende groene daken heeft met gras en her en der wat panelen er op. Naar de regering is dus ook goed geluisterd en het ziet er ook nog eens indrukwekkend uit. De daken zijn ook nog eens bedekt met een laag wilde bloemen, waardoor het ontwerp nog verder wordt geïntegreerd in de lokale natuur.

Macallan distillery van buiten
Bron: https://www.thedrinksbusiness.com

Extra sherry whisky en extra banen

Macallan verhoogt de investering in whisky en met name whisky die in de kenmerkende sherry-gerijpte eikenhouten vaten hebben gelegen. De nieuwe stills zijn gemaakt door de Schotse koperslager Forsyths, die al sinds de jaren vijftig de opvallende, ‘merkwaardig kleine’ stills maken voor The Macallan distilleerderij. De nieuwe distilleerderij levert de plaatselijke bevolking ook nog eens 60 extra banen op. Wanneer er rol als proever beschikbaar komt houden wij ons zeker aanbevolen.

De Macallan distilleerderij van binnen
bron: https://www.thedrinksbusiness.com/

Dat ze trots en blij zijn met het nieuwe pand mag iedereen weten, want dat hebben ze dan ook goed gevierd. Hoe? Dat kun je hier nog even zien.

Wij gaan zeker een keer een whiskyreis maken naar de nieuwe Macallan distilleerderij, jullie ook?

Previous ArticleNext Article