Nieuwe Netflix-documentaire: The Staircase

Een nieuwe Netflix-documentaire: The Staircase. Was jij fan van Making a Murderer? Grote kans dat dit dan ook goed in jouw straatje past. Netflix heeft de rechten op The Staircase veiliggesteld. Dit is een documentaire van de Oscar-winnende documentairemaker Jean-Xavier de Lestrad.

De documentaire werd al eens eerder uitgebracht in 2005, maar heeft een make-over gehad. Nadat er een en ander geknipt, geplakt en toegevoegd is werd de documentaire verleng van acht naar tien afleveringen.

The Staircase speelt zich af rond de rechtszaak van Michael Peterson in 2001. Er wordt een licht geworpen op gebeurtenissen in aanloop naar en tijdens de rechtszaak, waarbij het bewijs zonder vooroordelen wordt onderzocht.

Peterson werd oorspronkelijk gearresteerd op beschuldiging van moord op zijn vrouw, Kathleen, hoewel hij volhield onschuldig te zijn. Volgens Peterson was zij van de trap gevallen. Wat volgde was een steeds schokkender wordende reeks van gebeurtenissen. Acht jaar later werd de hele zaak pas in een ander daglicht gezet.

Bekijk de trailer van The Staircase

Previous ArticleNext Article