Nieuwe Vans Varix WC schoenen

Vans Varix WC 2018 modellen - Manisfaction

Het Amerikaanse merk Vans lanceert drie gloednieuwe sneakers voor het najaar. Hier ga jij de show mee stelen in de herfst. Het gaat hierbij om de Vans Varix WC. Dit zijn echte sneakers in plaats van bijvoorbeeld de warme najaars schoenen van Wednesday Whiskey¬†Goed om te weten is dat de “Dad sneakers” hier invloed hebben gehad op deze nieuwe modellen van Vans.

Wat zijn precies “Dad sneakers”?

De inspiratie komt vooral uit de jaren 90 en deze sneakers worden gekenmerkt door de dikke zolen die een beetje een futuristische look hebben. Van die sportschoenen die je vader of opa vroeger zou dragen naar de tennisclub. Je zou het niet geloven maar de grote merken als Prada, Gucci, Louis Vuitton en Dior hebben deze sneakers al vorig jaar op de kaart gezet. De twee belangrijkste eigenschappen van deze schoenen zijn functionaliteit en comfort.

Gucci “Dad Sneakers”Gucci Dad sneakers - Manisfaction

Waffle cup-technologie

Typerend voor de sneaker, die verkrijgbaar is in het zwart, wit en in een gekleurd pallet, is de waffle cup-technologie. Dit zie je vooral aan de onderkant van de schoen en de zijkant van de zool. De zool lijkt ook nog een beetje op een wafel. Hierdoor gaat de schoen ook langer mee. Onder de skaters zijn deze schoenen erg geliefd, omdat ze tegelijk soepel maar ook stevig zijn en ze er goede tricks mee kunnen doen.

Verschillende Vans Varix WC varianten

Hoewel het model hetzelfde is verwachten we dat er nog wel meer modellen uit zullen komen. Het Varix WC model zal dan wel hetzelfde blijven. We verwachten alleen dat ze gaan spelen met verschillende kleur variaties, omdat ze nu vooral modellen naar buiten brengen die gericht zijn op het najaar. Je kan ze bij verschillende webshops aanschaffen, maar zijn nog niet overal verkrijgbaar wel al op de Vans website zelf voor circa $100.

Vans Varix WC multicolor editie 2018 - Manisfaction

 

 

Previous ArticleNext Article