Nieuwe Yamaha YZF R6 2017

Yamaha YZF R6 2007

Yamaha YZF R6 2007

Dat zie je goed….dit is inderdaad nog het oude model (2007) van bijna 10 jaar terug

Het was lang wachten tot wanneer Yamaha eindelijk eens met de nieuwe YZF-R6 uitkwam. Al sinds begin oktober kondigden ze meerdere keren aan dat ze met iets nieuws zouden komen en nu eindelijk is het moment daar en hebben ze het nieuwe R6 model van 2017 geïntroduceerd. Dit nieuwe model zal verkrijgbaar zijn ofwel in de showrooms staan vanaf maart 2017.

Yamaha YZF R6 2017

De nieuwe R6 heeft onder andere grotere remblokken en nieuwe led verlichting. Dit geeft de motor een nieuwe stoere look. Verder is het nieuwe model van 2017 ook voorzien van ABS, zodat je nog meer controle hebt op het remmen bij slecht wegdek.

Prijs van de Yamaha YZF-R6

De prijs van de nieuwe Yamaha zal rond de €12.000 euro uitkomen en hij zal in drie verschillende kleuren op de markt komen. Deze zijn trouwens allemaal dezelfde prijs. De kleuren waarin de R6 op de markt kom zijn:

  1. Wit met Zilver
  2. Blauw
  3. Mat zwart

Om nog even lekker weg te slijmen…….het officiële introductiefilmpje van Yahama:

Andere Yamaha YZF types

Misschien niks nieuws, maar we wilde toch nog even wat vertellen over  andere varaianten van Yamaha. Ze maken meerdere varianten, zo hebben we ook nog de Yamaha R1 en Yamaha R3 types.

Yamaha YZF R1M

Yamaha YZF-R1M, een mooie supersport motor waar alle racers hun grenzen mee kunnen opzoeken. Door de communicatieregeleenheid die voorzien is van GPS kun je jouw rondetijden bijhouden op een tablet. Deze R1M versie heeft maar liefst een vermogen van 200pk. Zo zag bijvoorbeeld  de versie van 2015 er uit:

Maar ook daar is weer een nieuw model van die in 2017 uitkomt. De nieuwe Yamaha R1M met zo’n 200 pk. Daar zou je wel eens het circuit mee op willen duiken toch?

Yamaha YZF R3

Yamaha YZF-R3 is de 300 cc klasse waar Yamaha een sportieve strakke motor van heeft gemaakt. Uiteraard is deze qua vermogen niks vergeleken met zijn grote broers, maar qua rijstijl en wegligging is het het verschil veel minder groot. Ook in vergelijking met andere gelijksoortige motoren in de markt rijdt de R3 gewoon een stuk spannender en stoerder. Hieronder een mooie foto van de R3 van vorig jaar:

Rij je zelf ook een R type? Zo ja welke?

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *