Notorious Irish Whiskey van McGregor

McGregor Notorious Irish Whiskey

Conor McGregor had net een lesje boksen van Mayweather gehad, het zal niet alleen daarom zijn dat hij de aandacht in zijn persconferentie al snel verlegde naar zijn nieuwe whiskeymerk: Notorious Irish Whiskey. Hoewel McGregor wel wat aandacht gewend is heeft ook hij waarschijnlijk niet eerder de kans gehad om zoveel mensen tegelijk toe te spreken. Het gevecht tussen McGregor en Mayweather kon overal ter wereld worden gekeken. McGregor gebruikte dit moment om in zijn eigen opvallende stijl zijn nieuwe whiskeymerk eens goed onder de aandacht te brengen.

McGregor over de whiskey waar hij de markt mee gaat veroveren:

“I’m going to take over the Irish whiskey market – and this is delicious! Boy that whiskey tastes so good. Oh s***. Keep an eye out for it.”

Ierse Whiskey?

Op het label van de fles die McGregor in zijn hand had stond Notorious Irish Whisky. Dit klopt eigenlijk niet, want wanneer whiskey uit Ierland komt spel je het normaal gesproken met een ‘e’. Dit is overigens niet wettelijk verplicht, wil je hier meer over weten? Lees dan hier meer over het verschil tussen whisky en whiskey. Omdat McGregor zijn identiteit grotendeels bestaat uit zijn Ierse afkomst én omdat zijn whiskeymerk naar alle waarschijnlijkheid Notorious Irish Whiskey gaat heten is te verwachten dat het wanneer de flessen gebotteld worden mét een ‘e’ wordt geschreven.

Welke distilleerderij gaat Notorious Irish Whiskey maken?

Hier wordt nog over gespeculeerd. Er zijn diverse distilleerrijen in verband gebracht met de whiskey van McGregor. De herkomst van Irish Whisky wordt beschermd door regels van de Europese Unie. Wanneer de drank Irish Whiskey wordt genoemd moet het gedistilleerd en gerijpt worden op het eiland van Ierland. McGregor zal dan ook samen moeten werken met een Ierse whiskey producent. Dat is iets waar hij waarschijnlijk geen enkel probleem mee heeft.

west cork irish whiskey

Meerdere bronnen uit de whiskeyindustrie zeggen dat McGregor waarschijnlijk niet gaat samenwerken met de Teeling-familie, een gerenommeerd bedrijf uit de whiskeybranche. Ook Renegade Spirits, het bedrijf achter de Waterford Distillery, gaat waarschijnlijk niet de whisky van de Ierse vechtsporter promoten. Het lijkt waarschijnlijker dat de West Cork Distillery de whiskey gaat produceren. Hoewel John O’Connell, co-founder van West Cork, woensdag nog behoorlijk stellig was over het feit dat zijn bedrijf niet met McGregor zou gaan samenwerken.

Wie de producent ook wordt, ze zullen behoorlijk wat whiskey op voorraad moeten hebben. Want de Notorious Irish Whiskey zal waarschijnlijk in grote aantallen verkocht worden in Amerika, waar McGregor erg populair is, maar ook in andere landen.

 Waar kun je Notorious Irish Whiskey kopen?

Het is nog niet bekend waar en wanneer de Notorious Whiskey gekocht kan worden. Natuurlijk houden wij je op de hoogte! Voel je tot die tijd vrij om alvast wat andere whisky’s soldaat te maken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *