ObstacleSkillz: De eerste indoor Ninja Warrior Center

Obstacleskillz Purmerend

ObstacleSkillz is een nieuw indoor trainingscenter in Purmerend wat recentelijk geopend is en daar waren we natuurlijk wel even nieuwsgierig naar. Het is het eerste en tot nu toe het enige indoor trainingscenter waar je je Ninja warrior skills kan oefenen in Nederland. Yes eindelijk apenkooien voor volwassenen (zoals ze het zelf ook beschrijven).

American Ninja Warrior

Ninja Warrior parcours is een parcours met verschillende oefeningen, waar ook hoogteverschil in terug komt, die vooral gefocust zijn op kracht, souplesse en techniek. Dit is eigenlijk over komen waaien vanuit Amerika. Hier hebben ze al langer een tv programma hierover, waarbij sportieve mensen met allemaal een persoonlijk verhaal de uitdaging aangaan om het parcours af te leggen binnen een bepaalde tijd. Check bijvoorbeeld even de finale van 2016 waarbij Jessie Graff het laat lijken alsof de oefeningen/hindernissen niet zoveel voorstellen, check zelf maar:

Obstacleskillz

Nu heb je een beetje een beeld van de verschillende obstakels en de meeste hiervan kun je dus nu ook gewoon in Nederland doen bij Obstacleskillz in Purmerend. Hier heb je echt vele obstakels die je uitdagen om het maximale uit jezelf te halen. Denk bijvoorbeeld aan:

De Spinning wheels

Deze ijzeren wielen met 4 spaken zijn er in verschillende soorten. Bij de ene obstakel zijn ze horizontaal gemonteerd en bij de andere weer verticaal of zelfs diagonaal. Elk obstakel is toch weer net anders, omdat je een andere soort swing moet hebben om makkelijk naar het volgende wiel te komen. Wat een gave uitdagingen, zeker als je al een half uurtje aan het trainen bent.

Obstacleskillz Spinning Wheels

En nog meer spinning wheels…

Obstacleskillz nog meer Spinning Wheels

Devil Steps

Normaal loop je de trap op, maar nu swing je de trap via de onderkant omhoog pak je tussendoor over op een paar hangende touwtjes en ga je via de andere kant weer rustig tree voor tree naar beneden. Opzich ziet het er makkelijk uit, maar niks is minder waar. Na een aantal spinning walls gedaan te hebben, begin je je armen toch wel te voelen. Maar zeker weer een leuke en gave hindernis.

Obstacle Skillz Devil Stepps

Climbing wall

De wel bekende klimwand mag natuurlijk niet ontbreken. Het leuke is dat je een lang parcours kan afleggen door eerst de spinning wheels te doen, daarna in de touwen te belanden om vervolgens de klimwand te doen en om dan af te sluiten met het enteren ofwel van touw naar touw te swingen. Genoeg obstakels ofwel hindernissen, waarbij een beetje techniek wel handig is. Je kan natuurlijk niet alles compenseren met kracht.

Obstacle Skillz Climbing Wall

Hanging Doors

Ook een obstakel die je niet zo vaak tegenkomt. De hangende deuren. Wanneer je de deuren tussen je benen klemt en aan de bovenkant beet pakt kun je goed overpakken van deur naar deur. Een beetje behendigheid en kracht in je benen heb je wel nodig om hier zonder de grond te raken van deur naar deur te gaan.

Obstacle Skillz Hanging doors

Jump Skillz area voor Kids

Naast dat je als volwassene gewoon in een grote speeltuin bent, hebben ze ook veel obstakels en pleziertoestellen gebouwd voor de kids. Zo zie je hieronder touwen waar ze in kunnen hangen met een veilig zwembad met kussens er onder. Je kan dus prima met je gehele gezin er heen om even lekker te sporten. Ben je klaar dan kun je ook genieten van een hapje en een drankje. Een drankje heb je zeker nodig wanneer je 1,5 uur bezig bent geweest.

Obstacle Skilzz - Plezier voor kis

Al met al een super gave hal en sportieve tijdsbesteding voor jong en oud, maar vooral de Ninja Warrior obstakels zien er op tv zo makkelijk uit, maar het vergt toch nog best wel veel souplesse, kracht, behendigheid en conditie. Tot snel wij komen er zeker nog een keertje langs. Wil je ook een keertje gaan kijken check dan de arrangementen van Obstacleskillz.

Previous ArticleNext Article