Old Perth – Sherry Cask Strength

Old Perth Cask Strength

Hallo whiskyvrienden. Het is weer tijd om de week te breken met Whisky Woensdag.

Sherry .. Sherry .. Sherry! Het zal wel duidelijk zijn dat ik jullie wil laten kennis maken met een sherry whisky. En waarom hamer ik nu even op het woord sherry? Daar kom ik zo op terug.

Old Perth – Sherry Cask Strength

Deze Sherry Cask is een cask strength botteling van Morrison & MacKay onder het label van Old Perth. Een blended malt .. jazeker, dit is een blend .. Een small batch blenden malt met een hart van Glenfarclas. Gebotteld op een alcoholpercentage van 61,8%. Dat is dus een blend met hoofdletter B. Een Blend waar je u tegen mag zeggen.

Sherry .. Sherry .. Sherry

Deze geweldige whisky, want dat is het, heeft gerijpt op 3 verschillende soorten sherry vaten, namelijk een sherry butt (500ltr) een sherry puncheon (500ltr) en een sherry hogshead (250ltr). Dit lijkt me toch een must have voor de sherry-whisky liefhebber. En dan te bedenken dat dit flesje te krijgen is voor rond de € 45,- en dat lijkt me toch een hele goeie prijs voor zo’n sherry knaller.

Geur

Kruidig, donkere chocolade, die heerlijke geur van eikenhout, rood fruit

Smaak

Pittig qua kruidigheid, zelfs iets ziltig, en dat eiken proef je gewoon, zo lekker, donkere chocolade en koffie

Finish

Dankzij de 61,8% ervaar je een lange en smaakvolle afdronk. Met name dat eiken en een bittertje blijft lekker hangen.

Old Perth Cask Strength Limited Edition

Ik kan niet anders zeggen, dat dit weer een voorbeeld is, dat een goeie, smaakvolle whisky niet duur hoeft te zijn. Als je nog geen ervaring hebt met sherry en je houd van een stevige bite, dan is dit zeker een aanrader. Ik was blij verrast en kon niet anders dan dit met jullie delen.

 

 

Previous ArticleNext Article