Oudejaarsavond 2017; Wat doe je op oudejaarsavond?

Oud en nieuw 2017

Oke, we zijn alweer bijna aan het einde van 2017, maar wat doe je op oudejaarsavond? Ga je gezellig met de familie of vrienden spelletjes doen zoals miljoenen Nederlanders? Of ben je iemand die een perfecte oudejaarsconference gaat kijken van Youp van ’t Hek of Guido Weijers. We zetten hier wat mogelijkheden voor je op een rij.

 1. Samen spellen doen
  Er zijn veel mensen die op oudejaarsavond lekker spelletjes gaan doen met het gezin ofwel met vrienden, maar welke spellen doen ze dan? Dan gaat het vooral om spellen die ook vaak gepaard zijn met een dosis humor. Denk bijvoorbeeld aan spellen als 30 seconds, De slimste mens, Party en Co of voor de muziek liefhebbers Het top2000 spel. Hieronder wordt 30 Seconds nog even uitgelegd door Britt Scholte:
 2. Avondje rond de vuurkorf
  Ook zijn er veel mensen die vrienden en familie uitnodigen voor een gezellig avondje buiten bij de vuurkorf. De groep mensen wordt natuurlijk vanzelf groter en groter als ook de buren aansluiten. Een ideale invulling van de laatste avond van het jaar. Het is wel belangrijk dat het weer een beetje meezit of in ieder geval is het wel fijn als het droog is. Maar goed daar heb je dan ook weer partytenten voor. Soms is het handiger om een vuurtje op het strand te maken:
 3. Lekker culinair genieten
  Voor andere is het weer een top avond wanneer ze veel uren in de keuken doorbrengen en verschillende gangen koken voor hun gasten. Wat je dan wel weer ziet is dat, net als met kerst, gourmetten ook heel populair is. Het gaat wederom om de saamhorigheid met de mensen die je graag mag. Of het nu gaat om eten of spellen spelen. als je maar bij elkaar bent en het gezellig is. De gouden gourmet tips:
 4. Oudejaarsconference kijken
  Je hebt besloten om net als vele een oudejaarsconference te gaan kijken om even op een leuke en unieke manier terug te blikken op de gebeurtenissen in 2017. Maar goed naar wie ga je kijken? Ga je voor de ervaren Youp van ’t Hek of misschien toch voor de wat meer energieke Guido Weijers? Of je denkt ik wil even totaal wat anders en ik ga toch liever Victor Mids kijken. Dit is wel meer een oudejaarsshow dan een conference. Maar de laatste show kun je combineren met één van de twee cabaretiers omdat de show van Victor wat eerder op de avond is.
 5. Weekendje weg
  Naast dat je oud en nieuw thuis kan vieren, kun je natuurlijk ook gewoon met een groep gezellige mensen weg gaan en een huisje of vakantievilla met zwemaquarium huren om daar oud en nieuw te vieren. Daar kun je trouwens alsnog de bovenstaande bezigheden doen. Je zit dan waarschijnlijk een graadje of 20 warmer of gewoon ergens in een groot landhuis in de Ardennen bijvoorbeeld.
 6. Het Nationale Vuurwerk Rotterdam
  Veel mensen vinden mooi vuurwerk ook geweldig, dus die gaan dan bijvoorbeeld naar het Nationale Vuurwerk van Rotterdam. Dit soort vuurwerkshows kun je gratis bijwonen en er wordt voor genoeg euro’s de lucht in geschoten. Elk jaar lijkt het wel weer nog groter en spectaculairder te zijn. Omdat in Rotterdam alles vanaf de Erasmusbrug wordt afgestoken zorgt dit voor een nog mooier en unieker spektakel. Zeker de moeite waard om een keer te beleven.
 7. Oudejaarsfeesten
  Er zijn natuurlijk ook nog genoeg feesten waar je naar toe kan gaan om oud en nieuw te vieren. We kunnen er zoveel noemen, maar we kunnen je natuurlijk ook gewoon helpen door je een lijst aan te bieden van alle oud en nieuw feesten. Een van de grootste feesten is natuurlijk wel die van Awakenings in Gashouder Westergasfabriek in Amsterdam.

Zo, genoeg te doen dus op oudejaarsavond. Geniet er allemaal van en wij wensen iedereen een super 2018 met nog meer Manisfaction momenten.

 

Previous ArticleNext Article