Peaky Blinders seizoen 5: Releasedatum, trailer, cast en verhaal

Peaky Blinders seizoen 5 netflix

De releasedatum van Peaky Blinders seizoen 5 is bekend. We hoeven niet lang meer te wachten op de nieuwe afleveringen van onze favoriete gangsterserie. Tommy Shelby keert eindelijk terug! Het heeft even geduurd maar er is nu ook een nieuwe trailer van de hitserie,

Peaky Blinders seizoen 5 trailer

Er is nu eindelijk een trailer te zien van het nieuwste seizoen van Peaky Blinders. Hoewel de opnames al even geleden zijn afgerond, liet de nieuwe trailer nog op zich wachten. Maar nu is hij er. Precies één minuut lang kunnen we ons lekker maken over alles wat komen gaat. Aan de hand van de bekende stem van de bendeleiders Tommy Shelby krijg je een kleine sneak preview op dat wat komen gaat.

De trailer geeft de indruk dat Tommy Shelby actief wordt als politicus. Dat lag in de lijn der verwachtingen na seizoen 4. Er zijn beelden van Shelby in het Britse Lagerhuis. In de trailer is ook de acteur Sam Claflin te zien. Claflin speelde eerder in The Hunger Games en vertolkt in Peaky Blinders de rol van de politicus Oswald Mosley, een bekend fascist. Mosley heeft echt bestaan, dat geldt overigens niet helemaal voor Tommy Shelby. Hij vocht in de eerste wereldoorlog en ging daarna de politiek in. Hij was een meedogenloze politicus die sympathiseerde met nazi-Duitsland.

Oswald Mosley

Releasedatum Peaky Blinders seizoen 5

Op 18 januari 2019 liet de productie van Peaky Blinders via hun Twitter-account al weten dat de opnames waren afgerond. BBC One mag als originele producent de serie als eerste uitzenden. De releasedatum van Peaky Blinders seizoen 5 op BBC One is vastgesteld op 25 augustus.

Wanneer kun je Peaky Blinders seizoen 5 dan eindelijk op Netflix zien? De Netflix releasedatum van Peaky Blinders seizoen 5 is 4 oktober, op een vrijdag. Nog even wachten dus als je jouw favoriete gangsterserie met ondertiteling wilt bekijken. Kun je niet wachten? Dan zul je op BBC One moeten gaan kijken.

Waar gaat seizoen 5 over?

tommy shelby seizoen 5

Het verhaal van seizoen 5 gaat hem waarschijnlijk zitten in de rol van Thomas Shelby als politicus. Dit is ook op te maken uit de trailer waarin Thomas Shelby te zien is in het Britse Lagerhuis ook wordt aangekondigd als “Tommy Shelby. MP.” Oftewel: Member of the Parliament. Maar wat hier allemaal precies van waar is, daar komen we binnenkort pas echt achter.

Nieuwe rivaliserende bende: Billy Boys

Voorafgaand aan de serie gaf bedenken Steve Knight al te kennen dat de Shelby’s een nieuw gevecht aangaan in seizoen 5. Een beruchte bende uit Glasgow genaamd de Billy Boys begint onder leiding van Billy Fullerton een oorlog tegen de bende van Tommy Shelby. Hiermee lijtk seizoen ondanks de politieke richting die de Peaky Blinders lijken in te slaan toch ook weer vol te zitten met keiharde confrontaties tussen bendes.

Previous ArticleNext Article