Platte buik door fietsen

Platte buik door fietsen

Wat is er nou lekkerder in de zomer dan je fiets op de bonnefooi te pakken en een rondje te gaan toeren. Precies, weinig en het is ook nog eens goed voor je conditie en (buik)spieren. Bij het fietsen span je je buikspieren aan en werk je dus ook aan een platte buik. Hieronder leggen we je uit wat de meest efficiënte manieren zijn om tijdens het fietsen ook je spieren te trainen.

Intervaltraining

Intervaltrainingen zijn erg geschikt als je af wilt vallen of als je je spieren goed en intensief wilt trainen. Het wisselen van tempo zorgt ervoor dat je spieren optimaal getraind worden en dat één uur intervaltraining net zo effectief is als ongeveer 4 uur normaal trainen in de sportschool.Platte buik door fietsen
De voordelen van intervaltrainingen zijn dan ook talrijk.
Onder andere ontwikkel je sneller een betere conditie, je kunt harder trainen doordat je spieren tussendoor wat rust krijgen, je verbrandt meer vet, het kost minder tijd, je lichaam blijft actiever en wordt een beetje lui bij het telkens herhalen van dezelfde hoeveelheid oefeningen. Nog een voordeel is dat je meer spieren krijgt. Doordat je lichaam harder moet werken door het snelle tempo in de training, ontstaat er nieuwe spiermassa die telkens getraind wordt.

Intervaltraining geschikt voor alle leeftijden

Intervaltraining is voor iedereen geschikt. Wel wordt aangeraden om altijd langzaam te beginnen. Wanneer je wat ouder bent en eventuele hart problemen of last van een hoge bloeddruk hebt is het aan te raden om eerst te overleggen met de huisarts. Interval trainingen zijn wel heel leuk maar zijn zeer afwisselend van inspanning. Je hart moet hierdoor harder werken en zijn beste doen om jouw tempo bij te houden.

Warming-up en cooling down

Zorg altijd dat je een goede warming-up en cooling down doet. Je spieren raken hierdoor warm en worden licht opgerekt, waarna het de zware inspanningen van een intervaltraining kan verwerken. Verder is het na de training belangrijk dat de spieren rustig afgeremd worden en tot rust gebracht, ook om minder spierpijn te krijgen is het belangrijk om een cooling down te doen.Fietsen en een platte buik

Door tijdens het fietsen vele tempo wisselingen in te passen, zul je dus tegelijkertijd een stevige workout doen en kun je de sportschool af en toe overslaan in de zomer en lekker een extra rondje gaan fietsen.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *