9 Tips om in november aan een platte buik te werken

platte buik

November, de feestdagen staan voor de deur. Om voor het grote eetfestijn gaat beginnen nog even goed aan een platte buik te werken, geven we jullie graag 9 handige tips. Tops over wat je kunt eten en drinken, maar ook op verschillende oefeningen en handige weetjes en feitjes om een platte buik te krijgen.

1. Kaasvervanger bij pasta

Jij eet natuurlijk regelmatig pasta. Wat is er nu lekkerder dan hier een portie Parmezaanse kaas overheen te strooien?  Of het lekkerder is weten we niet, maar een vervanger met minder vet is het zeker wel. Gistvlokken. Dit zijn vlokken die ook naar kaas smaken en bevatten meer eiwitten dan kaas, maar geen vet. Een prima kaasvervanger om een keer te proberen.

2. Appelazijn in je voedsel

Appel azijn verhoogt je metabolisme en wanneer je dit bijvoorbeeld combineert met een heerlijke koolhydraat vol diner, zorgt dit ervoor dat je de aanmaak van glucose in je lichaam vertraagd. Appelazijn is niet bepaald lekker om het puur te drinken, aldus de redactie. Maar je kan er bijvoorbeeld wel een heerlijk sladressing van maken.

3. Platte buik oefeningen met bal

Doe je wel eens platte buik oefeningen met de bal? Bij velen bekende kost voor de buikspiertraining. Maar we benoemen hem toch. Om deze oefening uit te voeren ga je ergens comfortabel op je rug liggen met je benen gestrekt en klem een bal tussen je voeten. Breng de bal omhoog en pak deze met je handen. Breng de bal tot achter je hoofd en tik de grond er mee aan. Breng de bal nu weer terug naar je voeten en doe dit in 3 x 10 herhalingen.

4. Slapen

November. De dagen worden korter en de nachten langer. Een heerlijke maand om veel te slapen. Verbrand gewoon wat vet terwijl je slaapt. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat afvallers die meer slaap hadden als andere, meer afvielen. Afvallers zijn dus mensen die willen afvallen. Je lichaam komt tijdens je slaap in een ruststand en dit bevordert de stofwisselingshormonen, waardoor je zelfs ook iets meer vet verbrand.

5. Jouw novemberontbijt

Aan het werken aan een platte buik? Dan kun je je ontbijt het beste in meerdere stappen doen. Veel Nederlanders zijn gewend om in één keer heel veel te ontbijten. Je kunt je ontbijt het beste opdelen in fases. Probeer eens elk uur een boterham te eten in plaats van in één keer 3 tot 4 boterhammen bij je ontbijt. Je zult merken dat je dan de middag minder honger hebt, waardoor je minder luncht.

6. Kook spaghetti

Spaghetti is heerlijk en je maakt het ook nog eens snel klaar. Heb je in plaats van spaghetti ook wel eens noedels geprobeerd? Je hebt bijvoorbeeld noedels van boekweit(link). Deze noogles bevatten een flink aantal minder calorieën in vergelijking met spaghetti. Verder zorgen ze er ook nog voor dat je bloedsuikerspiegel goed in balans blijven. Klinkt goed toch? Nu nog proeven.

7. Hou je vitamine D op pijl

Als je een platte buik voor ogen hebt, denk dan ook eens aan jouw vitamine D gehalte. Er is namelijk onderzocht dat topsporters met een hoger vitamine D gehalte een lager vetpercentage hadden in vergelijking met andere sporters. Nou zijn we niet allemaal topsporters en zullen wij ook niet direct zeggen dat je door vitamine D meer vet verbrand. Maar het is wel goed om zeker aan de minimale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D te voldoen. Dit is ongeveer 10 mg per dag.

8. Suiker

Hou jij van suiker? We eten het meer dan we denken. Nou gaan wij zeker niet zeggen dat je geen suiker meer mag, moet je zelf weten. Maar streef je naar een platte buik? Dan zou je suiker wel kunnen vervangen door een andere zoetstof die beter voor je is. Stevia is een voorbeeld een suikervervanger. In Stevia zitten geen koolhydraten en geen calorieën, maar het geeft wel dezelfde zoete smaak als suiker.

9. Nachtdieet (echt?)

Een nachtdieet, het bestaat.. Uiteraard is het geen wereldnieuws wanneer je minder eet je ook minder aankomt of zelfs afvalt. Er is een onderzoek dat uitwijst dat het kan helpen om na 19:00 uur niets meer te eten. Wanneer je dan alleen nog maar wat drinkt en vervolgens gaat slapen kun je tot wel 500 gram per twee weken afvallen. Dit komt omdat je, ondanks dat je niet eet, nog wel actief bent na 19:00 uur. Het valt te proberen. Als je dat doet, let er dan op dat je overdag niet meer gaat eten. Verander je normale eetpatroon niet.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *