Platte Buik door Zumba?

Platte Buik door Zumba?

Een platte buik wilt toch iedereen, met je strakke lichaam lekker in je zwemkleding op het strand lopen is een heerlijk gevoel maar kun je dit bereiken met Zumba? Wat is Zumba eigenlijk? Kun je er gemakkelijk mee afvallen? Is het op vele plekken te beoefenen? In het artikel gaan wij verder in op deze, momenteel populaire fitnessvorm ‘Zumba’.

Over Zumba

Platte buik door Zumba

Zumba is één van de nieuwste vormen op fitnessgebied. Het is een combinatie van fitness en voornamelijk Zuid-Amerikaanse dansvormen, onder andere Salsa, Rumba, Merengue en Samba. Je hoeft niet goed te kunnen dansen of een goed ritmegevoel te hebben om te kunnen Zumba’en.

De hype begon rond 2007 in Amerika en trok langzaam richting Nederland en omringende landen. Nu is Zumba in Nederland een populaire fitnessvorm en vele sportscholen bieden de Zumbalessen dan ook aan. Het wordt beoefend in groepsverband en gegeven door een soepele en ervaren instructeur of instructrice. Tevens zijn er Zumba dvd’s op de fitnessmarkt uitgebracht, waardoor je nu ook lekker voor je eigen TV kunt swingen met je vrienden en vriendinnen.

Zumba in combinatie met een Dieet?

Omdat bij Zumba gedanst wordt in combinatie met fitness, worden al je spieren bezig gehouden en getraind. Zumba is dan ook bij uitstek geschikt om te beoefenen in combinatie met het volgen van een platte buikt dieet. Doordat je al je spieren traint en versterkt, verbrand je veel calorieën en val je dus tegelijkertijd af. Verder zet je ook een gedeelte van het vetgehalte om in spieren. Door wetenschappers wordt gezegd dat je bij een uurtje Zumba al gauw 1.000 calorieën verbrand, ideaal om af te vallen en een platte buik te kunnen krijgen zou je zeggen.

Zumba is dus ideaal om te doen als je wel wat kilo’s kwijt wilt en een perfecte buik voor de zomer wilt kweken. Als er een tijdje trouw lessen worden gevolgd zullen de positieve veranderingen snel zichtbaar worden en kun je met plezier de zomer tegemoet treden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *