De nieuwe formule 1 auto van Redbull de RB14!

ieuwe Redbull Racing Formule 1 auto RB14

Het Formule 1 seizoen gaat bijna weer beginnen, dus er moet weer wat gereden worden en dit keer in de nieuwe redbull Formule 1 wagen: de RB14!

Luchtinlaten van de auto

Natuurlijk is de basis van de Formule 1 auto al wel definitief, maar de kleuren kunnen nog wel gaan veranderen. Wat wel opvalt is de luchtinlaat boven het hoofd van de coureurs. Bij deze nieuwe RB14 is deze wat kleiner en rond. De andere teams hebben duidelijk een andere luchtinlaat die veel breder is dan die van de RB14. Vele teams volgen de ontwerpen van Ferrari en hebben ook de luchinlaten in de sidepods aangepast, zodat deze nu hetzelfde zijn als bij Ferrari. Redbull Racing heeft daar nog niet voor gekozen. Ze zijn wel op een iets andere hoogte geplaatst, maar zeker niet zo hoog als bij Ferrari.

Vooraanzicht het nieuwe racemonster

Veiligheid voor alles

Nu is de auto ook nog voorzien van de vanaf dit jaar verplichte veiligheidsbeugel rond en boven de cockpit, de zogenoemde halo. De halo moet de coureurs beschermen tegen losgeraakte onderdelen die na een crash kunnen rondvliegen. Verstappen is geen grote fan van dit veiligheidsmiddel. Wat hem vooral zorgen baart is dat je behoorlijk wat zicht mist en daarnaast vindt hij dat het gewoon niet hoort op een Formule 1-auto.

De eerste rondjes

De eerste testdag voor het nieuwe seizoen is volgende week maandag in Barcelona en de eerste race is op 25 maart in AustraliĆ«. Vorig seizoen eindigde Verstappen als zesde in de WK-stand, een plaats achter teamgenoot Ricciardo. NU gaan we natuurlijk voor zeker een top 3 positie aan het einde van het seizoen. Hier zie je alvast de eerst belovende beelden…

Wij hebben goede hoop en staan voor 300% achter Max. Lets kick some ass dit nieuwe Formule 1 seizoen!

Previous ArticleNext Article