Rezvani Beast Alpha X “BLACK BIRD”

rezvani motors beast alpha x driving Manisfaction

De Rezvani Beast Alpha X Blackbird is met 700pk een monster waar je gewoon mee op de weg mag rijden. Met de Paddle-shift automatische versnellingsbak rij je, herstel, vlieg je over de snelwegen. In Nederland niet echt geschikt, maart toch leuk speelgoed om af en toe eens een ritje in te maken. Dan moet je er alleen wel even minimaal $225.000 voor over hebben. Dit is dan voor de kale “basis” versie van dit 700 pk monster.

Vernoemd naar de Lockheed SR-71

Een nieuwe Rezvani Beast is de straat opgegaan begin 2018. De naam van deze 700 pk Beast Alpha X  ‘Black bird’ is geïnspireerd op de Lockheed SR-71 ‘Black bird’, een militaire jet. Door de snel schakelende sequentiële automatische versnellingsbak is dit het snelste en krachtigste voertuig dat Rezvani Motors ooit heeft gebouwd.

Rezvani Beast X Black bird frong Manisfaction

Van 0-100 in minder dan 3 sec

Dankzij zijn prestaties van topklasse en zijn lage gewicht van ongeveer 2.100 pond, kan de Beast Alpha X Black bird in minder dan 3 seconden, ook wel 2,9 seconden, naar 100km/u. Deze snelheid wordt allemaal gemanaged door de 2,5-liter turbodieselmotor. De Beast Alpha X is de eerste auto uitgerust met een zesversnellingsbak met sequentiële versnellingsbak van Rezvani. Voor de rijders die toch liever lekker zelf schakelen is er ook een Blackbird verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak.

rezvani motors beast alpha x driving Manisfaction

Het design van de Beast Alpha

De carosserie is handgemaakt van carbon en het design is ontworpen door de ontwerper Samir Sadikhov. Hij kreeg niet helemaal de vrije hand, want de CEO van Rezvani, Ferris Rezvani, wil zelf natuurlijk ook nog wel een beetje in control blijven. Je kunt het design aan verschillende autonderdelen terug zien. Kijk maar eens naar de limoen groene details op de voorspatborden en een met leder afgewerkt stuur.

Rezvani beast alpha x black bird Manisfaction

Rampage Jackson

Een van The Beast Alpha X ‘Blackbird’ is zojuist afgeleverd bij MMA-kampioen en acteur Rampage Jackson. De 2018 Rezvani Beast Alpha X ‘Black bird’ begint bij $225.000. “The Beast Alpha X ‘Blackbird’ doet zijn naam dus echt eer aan”, zei CEO Ferris Rezvani. “Ons ontwerpteam werkte nauw samen met Rampage Jackson om de perfecte wagen te ontwikkelen die paste bij zijn kenmerkende stijl en Beast-achtige persoonlijkheid.”

rezvani beast alpha x rampage jackson Manisfaction

Over Rezvani Motors

Rezvani Motors werd opgericht in 2014 in Orange County, Californië, met een missie om de puurste sportwagen rijervaring op de markt te creëren. Alle voertuigen zijn ontworpen en ontwikkeld in de Verenigde Staten met leveranciers en partners van over de hele wereld. Bezoek RezvaniMotors.com voor meer informatie.

rezvani beast alpha x driving on road Manisfaction

Wat zouden wij graag een proefritje willen maken. 🙂

Previous ArticleNext Article