Rolls Royce vliegende taxi

rolls royce vliegende taxi

We weten allemaal dat Rolls-Royce hele dikke vette auto’s maakt, maar al een lange tijd zijn ze ook bezig met het ontwikkelen van vliegtuigen. Het ontwerp kan geheel worden aangepast voor persoonlijk vervoer, openbaar vervoer, logistiek en militaire toepassingen en is gebaseerd op bestaande  technologieën. Ze verwachten dat een eerste prototype al in 2020 de lucht in zal gaan. Er zullen dus ook nieuwe technieken worden toegepast binnen het vliegtuig.

Rolls-Royce heeft op de Farnborough International Airshow 2018 een concept van het vliegtuig onthuld. Rolls-Royce noemt het zelf de Rolls-Royce EVTOL project. De ontwikkeling van deze “Air Taxi’s” zullen we steeds vaker tegen komen. Zo hebben we bijvoorbeeld ook al eerder geschreven over hoverbikes, een eenpersoons voertuig waarmee je kan vliegen.

De Rolls Royce is verder voorzien van een M250-motor welke stroom kan leveren aan alle propellors. De vleugels draaien naar boven voor opstijgen en landen. Het vliegtuig biedt plaats voor vijf passagiers en kan snelheden halen van 400 km/u. Qua afstand kan hij ruim 800km afleggen. Ben je toch iets sneller op locatie als je op vakantie gaat. Maar goed daar zul je ook wel voor in de buidel moeten tasten. Aangezien een Rolls Royce al snel rond de €500.000 kost zal dit vliegtuig ook wel een leuk prijskaartje hebben.

Je kan er meer over lezen op de website van Rolls Royce

Hieronder zie je ook nog vijf vliegtuigen die voor persoonlijk vervoer zijn ontworpen:

Previous ArticleNext Article