Rumble in the Jungle: Een van de grootste boksgevechten ooit

Rumble in the jungle

Op 30 oktober 1974 stonden Muhammad Ali en George Foreman tegenover elkaar, twee van de krachtigste boksers die de sport ooit gekend heeft. Het gevecht vond plaats in de stad Kinshasa, in het land dat nu de naam Democratische Republiek Congo draagt.

Foreman vs Ali

Foreman werd op dat moment beschouwt als de bokser met de hardste stoten. Hij had Joe Frazier en Ken Norton uitgeschakeld, ook grootheden in de sport. Deze twee boksers hadden beiden vier goede gevechten tegen Ali geleverd en hier twee van gewonnen.

Ali was 32 jaar oud en mocht drie jaar lang niet boksen, ook zijn titel was hem ontnomen. Dit kwam doordat hij weigerde om te vechten in de Vietnam-oorlog. Door zijn jaren van afwezigheid uit de sport had hij ingeleverd op snelheid en waren zijn reflexen niet meer als voorheen. Weinigen gaven hem een kans tegen Foreman.

Rumble in the jungle poster

Ali herovert titel in Rumble in the Jungle

Tijdens The Rumble in the Jungle vond Ali een manier van vechten die later bekend zou komen te staan als ‘Rope-A-Dope’. Hij trok zich steeds terug in de touwen en liet Foreman op hem inslaan terwijl hij zijn dekking hield, aanvallen ontweek en stoten terug gaf. Foreman raakte gefrustreerd, verspeelde veel kracht maar wist Ali onvoldoende te raken. Halverwege het gevecht had Foreman teveel gegeven in de hitte van Kinshasa. Ali bleef goed verdedigen en counteren, in de achtste ronde wist hij met een aantal rake stoten Foreman te vloeren en zijn titel te heroveren door een knock-out.

Bekijk hier de Highlights van The Rumble in the Jungle:

 

 

Previous ArticleNext Article