Schieten met een AK-47? Zo regel je dat

AK 47

Altijd al eens willen schieten met een AK-47? Je bent niet de enige. Als je wilt dan is het, redelijk betaalbaar en eenvoudig, te regelen. In Nederland is schieten met een AK-47 of een ander wapen niet eenvoudig te regelen. Legaal in ieder geval niet. Hiervoor zul je waarschijnlijk moeten toetreden tot een schietsportvereniging en hoogstwaarschijnlijk zit er een heleboel regelgeving aan verbonden, kunnen wij best begrijpen trouwens. Maar wil je zonder al te veel rompslomp een keer schieten met wat grover geschut dan een paintball gun? Dan zul je toch echt de grens over moeten. We benoemen drie opties.

Schieten op de schietbaan in Praag

Praag, velen hebben deze stad weleens bezocht. Het doel was toen misschien niet schieten met een AK-47 of een ander geweer. Maar dit blijkt wel mogelijk te zijn. Bij Actief in Praag kun je dagtripjes bekijken en boeken. En kijk eens aan, één van de dagtripjes gaat gepaard onder de naam geweerschieten in Praag. Je kunt kiezen uit een aantal wapensets en deze afvuren op een outdoor schietbaan. Vanaf een tientje of vier kun je al een aantal geweren afvuren. Ga je echt voor de AK-47? Dan betaal je minimaal 75 euro. Overige kosten zijn je vliegticket of brandstofkosten, het is een kilometertje 800 met de auto. Reken daar nog een hotelletje bij en een avondje flink stappen.

Meer informatie? Kijk dan op de website van Actief in Tsjechië.

Schieten in Krakau

Als je naar Crazy vrijgezellenfeesten gaat dan kun je een trip boeken naar Krakau, Polen. Hier kun je voor vijf tientjes de man schieten met een AK-47 en een Glock. Je wordt opgepikt door een gids en vervolgens met een busje naar de schietbaan gebracht. Er worden je 23 kogels belooft, in totaal. Deze mag je afvuren nadat je uitleg hebt gehad van een ex-leger marksman. Als aandenken krijg je je doelwit mee naar huis, als je een beetje goed hebt gemikt zitten er een aantal kogelgaten in. Na 1 a 2 uurtjes ben je weer veilig en wel terug in het centrum van Krakau.

Naar Riga om te schieten met een AK-47

Riga heeft al een beetje een reputatie opgebouwd op het gebied van schietbanen. Zo kun je bij Tripadvisor bijvoorbeeld vijf schietbanen vinden. Ook in Riga kun je de AK-47 afvuren, samen met nog een aantal andere wapens. De prijzen kun je opvragen bij de diverse schietbanen. Hoewel alles prima geregeld is en we nog niet hebben gehoord dat iemand vermist is geraakt, schijnt de sfeer toch wat grimmiger te zijn. Wat meer brede ex-sovjet types. Schrikt het je af of misschien juist wel leuk voor de ervaring? Als het je niks lijkt kun je altijd nog op safe spelen en naar onze zuiderburen gaan. België dus.

België?

Ja, schieten met een AK-47 in België schijnt te kunnen. De verhalen gaan dat je ook in België met flink wat wapens kan vuren. Hiervoor zou je contact moeten leggen met een Belgische schietvereniging. Wij vonden bijvoorbeeld deze schietclub waar je voor 100 euro met vijf wapens kan schieten. Volgens de club mag iedere volwassene één keer per jaar schieten op een schietbaan. Wil jij eens met geweren schieten zonder al te veel gedoe, dan kun je altijd even contact leggen toch? Toch weer eens wat anders dan een sneeuwbal pistool.

Photo Credit: Flickr
Previous ArticleNext Article