Spaanse series op Netflix: dit zijn de beste

Op zoek naar een Spaanse serie op Netflix. Heb je gehoord van een goede Spaanse Netflix-serie, of heb je er al één gezien en benieuwd of er nog meer zijn? Waarschijnlijk ken je La Casa de Papel wel. De meesten hebben ook Narcos wel eens gezien. Maar dat is langs niet alles, er zijn vele anderen te vinden. We hebben een aantal van de beste Spaanstalige series die op Netflix te vinden zijn voor je op rij gezet.

Monarca


We trappen onze lijst af met Monarca. Deze Spaanstalige Netflix-serie neemt je mee in het leven van de Mexicaanse elite. De hoofpersonen uit de serie leiden uiteraard geen burgerlijk leventje. In Monarca staat een familie in de hoofdrol, die haar rijkdom heeft opgebouwd met een tequila-imperium. Maar al het pracht en praal lijkt niet meer lang te duren. Corruptie en familiegeheimen breken de familie op.

Ana Maria keert in de serie na twee decennia terug naar Mexico en neemt weer de leiding over het familiebedrijf. Vanuit haar nieuwe positie gaat ze de strijd aan met het corrupte systeem waar haar familie aan mee heeft gebouwd. Dit wordt een vuile strijd.

Vivir Sin Permiso


De Spaanse Netflix serie Vivir sin permiso is een spannende serie om eens lekker voor te gaan zitten. De vertaling van deze titel is zoiets als: ‘Leef zonder toestemming’. De hoofdrol speler in deze serie is Nemo Bandeira. Bandeira is een Gallicische schipper, maar ook een drugsbaron. Deze combinatie heeft hem een zeer machtige positie in zijn omgeving. Voor zijn drugshandel heeft hij een bedrijf dat gerund wordt door zijn vrouw Asuncion Moliner.

De serie neemt je mee in het alles behalve gewone leven van Bandeira. Naast zijn criminele activiteiten krijgt hij ook te maken met de ziekte Alzheimer. Tegelijkertijd probeert hij een troonopvolger te vinden voor zijn werkzaamheden.

Vivir Sin Permiso is gebaseerd op de verhalen van schrijver Manuel Rivas.

La Victima Numero Ocho


La Victima Numero Ocho betekent slachtoffer nummer 8. Deze achtdelige Spaanstalige Netflix-serie vertelt over een terroristische aanslag die plaatsvindt in het Spaanse Bilbao. Zeven mensen komen om het leven bij de aanslag en er zijn meerdere gewonden.

Voor de aanslag wordt een daderd opgepakt, maar zijn schuld wordt in twijfel getrokken. In de serie gaat de Spaanse politie op zoek naar de waarheid achter de aanslag. Maar daarnaast zie je ook de impact die de aanslag heeft op de levens van de slachtoffers.

Fariña (Cocaine Coast)


In deze nieuwe serie op Netflix word je getransporteerd naar het Spanje van de jaren tachtig. De meeste Spaanstalige series gaan over de drugswereld in Zuid-Amerika, maar ook in Spanje heerst er een klimaat waar drugshandelaars moeiteloos hun slag kunnen slaan. In deze serie wordt een jonge visser verleid om mee te werken als drugssmokkelaar. Dat is natuurlijk niet zonder risico en brengt wat gevaarlijke situaties met zich mee.

Roma

Deze serie werd genomineerd voor maar liefst 10 Oscars. Het is een Mexicaanse serie, Spaanstalig. De serie is helemaal in het zwart-wit opgenomen. JE wordt meegenomen in het gezinsleven en het politiek landschap van Mexico in de jaren ’70. Dit leven maak je mee vanuit het oogpunt van een huishoudster dat werkt in een rijk gezin. Roma is de naam van een wijk in Mexico-stad. De regisseur groeide hier op en werd zelf opgevoed door een huishoudster.

Historia de un clan


De serie Historia de un clan is een vervolg op een film die in Spanje zeer populair is: “Un Clan”. In deze serie wordt het verhaal verteld van de familie Arquímedes. Een katholieke zin waarbij de man die het gezinshoofd is te weinig geld heeft om zijn gezin te onderhouden. Hij raakt verzeild in een ontvoeringen en zijn gezin wordt hierin betrokken. Het losgeld dat met de omtvoeringen wordt binnen gehaald wordt ingezet om het rijkelui leventje te kunnen blijven leiden.

El Chapo


El Chapo is bij het grote publiek wel bekend. Ken je deze serie nog niet? Zeker kijken! El Chapo is waarschijnlijk de meest beruchte drugsbaron die in Mexico heeft geleefd. El CHapo is dan ook de persoon waar deze serie om draait. Je ziet hoe hij zich opwerkte van een kleine crimineel tot de meest invloedrijke drugsbaron uit Mexico.

Narcos


We blijven in Zuid-Amerika en gaan naar het Colombia van Pablo Escobar. Ook Narcos is een must-see. Een vette serie waarin Pablos Escobar zichzelf omhoog werkt naar de top in de drugswereld. Zowel zijn leven als de strijd die wordt gevoerd om hem in te rekenen komt in beeld. Je wordt meegenomen in zijn carrière door de jaren heen. Drugs, geweld, moorden, het komt allemaal voorbij vanuit zowel het oogpunt van de politie, als die van de drugscriminelen.

Narcos Mexico


Narcos Mexico is een spin-off van Narcos. Daar waar in de eerste serie Pablo centraal stond, wordt in Narcos Mexico logischerwijs ingezoomd op Mexico en specifiek op het Guadelajarakartel in de jaren ’80. Agent Kiki Camarena wordt van Californië overgeplaatst naar Mexico en komt erachter dat zij nieuwe werkplek veel nieuwe uitdagingen met zich meeneemt. De start van de oorlog tegen drugs die vandaag de dag in Mexico nog steeds zo aanwezig is, wordt in deze serie verfilmd.

La catedral del mar


La catedral del mar is een Spaanstalige historische serie, gebaseerd op het gelijknamige boek. Je wordt meegenomen naar de middeleeuwen in Spanje. Je krijgt vanuit de ogen van een arme Spanjaard kijk op de grot rol die de kerk innam in het Spaanse leven van die tijd, de onderdrukte bevolking en de bouw van de kathedraal.

Vis a Vis: Locked Up


Vis a Vis verteld het verhaal van een Spaanse vrouw die in de gevangenis belandt nadat ze haar vriend hielp bij het verduisteren van geld. Ze is niet bekend met het harde gevangenisleven en moet zien te overleven in deze wrede wereld.

Mar de Plástico


Een agent onderzoek de moord op een jonge vrouw in een Zuid-Spaanse plaats waar etnische spanningen hoog oplopen tussen de werknemers van de vele serres.

La Casa de Papel


We sluiten af met La Casa de Papel. De meest bekende Spaanse Netflix-serie. Een bloedstollende serie waarbij je iedere aflevering weer nieuwe plottwists om je oren krijgt. Zo onnavolgbaar als de plannen van de professor. De professor is de man die een groep criminelen aanstuurt om de Spaanse Munt binnen te ringen en maar liefst 2,4 miljard euro rijker te worden. Iedere liefhebber van series moet La Casa de Papel een keer gezien hebben!

Previous ArticleNext Article