Stéphane Kox, de eerste Nederlandse vrouw in de F1?

Stephane Kox eerste Nederlandse vrouwelijke F1 coureur

Dat Max verstappen op moet passen voor de andere coureurs als Hamilton wist hij al, maar nu krijgt hij wellicht ook nog concurrentie vanuit eigen land. Het is nog niet zo ver, maar deze top fitte Stéphane Kox is er helemaal klaar voor. De Formule 1 is niet meer zoals het vroeger was, de G krachten zijn minder, waardoor het ook fysiek voor vrouwen geen no go meer is. Eerder een go als je het Stéphane Kox zou vragen.

Stephane Kox eerste Nederlandse vrouwelijke F1 coureur
Bron: https://www.instagram.com/stephanekox/

Wat is de W-series?

De nieuwe raceklasse lijkt een beetje op de Formule 3. Het seizoen zal bestaan uit zes raceweekenden. Er wordt geracet met gelijkwaardige formulewagens van chassisbouwer Tatuus. Deze racewagens zullen voldoen aan de nieuwe Formule 3-reglementen. De winnares krijgt niet alleen een bokaal en een fles champagne, maar ook nog eens $500.000. In totaal zal er een prijzenpot van anderhalf miljoen dollar te verdelen zijn. Dit geld kunnen de dames goed gebruiken. De vrouwelijke coureurs zijn vaak net zo getalenteerd als de mannelijke rijders alleen ontbreekt het vaak aan budget. Een leuke top 3 prijs kan dan zeker geen kwaad. Zo kunnen zij makkelijker de opstap maken naar de Formule 1.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Stéphane Kox (@stephanekox) op

Wie racen er in de W-series?

Voor de vrouwelijke coureurs is er een speciale race opgezet. Deze race noemen ze de W Series en begint volgend jaar met een eerste seizoen. Voor deze race zijn 55 vrouwelijke kandidaten geselecteerd, maar slechts een deel daarvan mag meedoen met de W-series. Dit zijn echt de beste vrouwelijke coureurs die er zijn. Let op we hebben het hier dus niet over Pitspoezen of Grid girls zoals bij de MotoGP! Tussen die vrouwelijke coureurs zitten dus ook vier Nederlandse dames, waaronder de 25-jarige Stéphane Kox. Zij is de dochter van Le Mans-winnaar Peter Kox.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

When they ask you who your biggest example is : ??? #dezeoplinks #proud #trotsalseenpauw #goals #ENJI @koxracing

Een bericht gedeeld door Stéphane Kox (@stephanekox) op

Vrouwen in de Formule 1

Zou het ooit zover komen dat de W Series hun doel bereiken en dat de vrouwelijke coureurs de W series kunnen gebruiken als een springplank naar de Formule 1?  Dat is nog even afwachten. Stéphane Kox denkt in ieder geval van wel, zij geeft aan: “Het is niet meer zo fysiek als vroeger, dus ondanks dat het zwaar is, denk ik wel dat er tegenaan te trainen is. Het is denk ik heel aannemelijk dat het gebeurt (een vrouw in de F1, red.). Ik zie geen reden dat het niet zou gebeuren als een vrouw echt kwaliteit heeft.”

(Bron: https://www.gpfans.com)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Stéphane Kox (@stephanekox) op

 

Wij volgen je in ieder geval Stéphane Kox en we wensen je veel succes in de W Series volgend jaar!

Previous ArticleNext Article