Het sterkste bier ter wereld: Snake Venom

Sterkste bier wereld

Maak kennis met het sterkste bier ter wereld: Snake Venom. Gebrouwen door het Schotse Brewmeister. Het flesje bevat, terecht, een waarschuwingslabel. Niet verkeerd, want je wilt niet per ongeluk een grote slok nemen van een lekker koud flesje bier, waarna blijkt dat het alcoholpercentage 67.5% is.

Snake Venom, slangenvergif dus. Hoewel er niet daadwerkelijk vergif van een slang in het bier verwerkt is, is de naam best toepasselijk. Want het bier kan best wel wat schade aanrichten. Sterker nog, drinkers worden gewaarschuwd om niet meer dan 35ml per sessie te drinken. Let op: ML dat is dus geen CL!

Snake Venom is een brouwsel vol van hop en mout dat, ondanks het hoge alcoholpercentage, nog smaakt als bier ook. Maar je moet het niet bij de vrijdagmiddagborrel achterover tikken, nee dat zou niet verstandig zijn. Je doet er beter aan om er lekker aan te nippen, alsof het een whisky is. Want, waarschijnlijk onnodig, maar even ter vergelijking de alcoholpercentages:

  • Bier (normaal): minder dan 10%
  • Whisky: meestal tussen de 40-50%
  • Snake Venom: 67,5%

Leuk feitje is dat Brewmeister al eerder claimde het sterkste bier ter wereld te hebben met Armageddon. Ook geen misselijke jongen met een alcoholpercentage van 65%. Helaas voor Brewmeister kregen ze wat klachten van de fans. Het bier was niet sterk genoeg. Ook was teveel geprobeerd om de natuurlijke smaak en olieachtige structuur te verbergen, aldus de liefhebbers. Dus kwam Brewmeister terug met een nog sterker en dodelijker bier: Snake Venom.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *