Tesla Cybertruck 2019

Tesla-topman Elon Musk showde vorige week met veel show zijn nieuwe Cybertruck. Niet alleen raakte men niet uitgepraat over het model, maar ook over de vorm. Het lijkt wel of de lineaal er nog tegen aan zit en je er nog een lijn mee kan trekken. Een dergelijk hoekig model auto hebben we in jaren niet meer gezien. Verder was de raamtest ook niet een heel groot succes en ging dat ook wel een beetje viral.

Hoeveel kost de Tesla Cybertruck?

De basisprijs voor een Tesla Cybertruck met achterwielaandrijving is $ 39.900. Dit is dan wel nog even exclusief bestemmingskosten. De versie met de dubbele motor met vierwielaandrijving begint pas vanaf  $ 49.900 en de top van de Cybertruck lijn met de Tri Motor en met vierwielaandrijving kost $ 69.900.

De Tesla is voor 6 personen

De Tesla Cybertruck is naast dat hij er apart uitziet ook van binnen weer totaal anders dan alle andere Tesla’s. Deze Tesla biedt namelijk ruimte voor zes personen. Dit zijn zowel 3 personen op de eerste rij als 3 personen achterin. Toch weer even net een ander ontwerp en waarom niet? Als de ruimte er toch is en het is veilig, kan er net zo goed nog een stoeltje bij gemaakt worden.

Ramen onverwoestbaar?

De elektrische pick-uptruck is van gepantserd metaal en alle ramen zijn van gehard glas. Dit nieuwe model van Tesla zou nagenoeg onverwoestbaar moeten zijn. Om dit te demonstreren liet Elon Musk zijn designchef Franz von Holzhausen eerst met een sloophamer op de deur slaan. Dat ging goed; er was geen deuk of krasje te zien. Dus de test was geslaagd en ze konden door naar de ramen van deze Cybertruck. Helaas verliep dit iets minder goed af voor de Tesla. Het geharde glas was niet sterk genoeg om de kogel van Franz tegen te houden. Er kwam na het gooien van de metalen kogel een enorme ster, bijna gat, in de zijramen.  Elon Musk was er zelf ook wel een beetje van onder de indruk en schrok er wel een beetje van. Maar gelukkig zag hij dit gewoon als een klein verbeterpuntje.

Previous ArticleNext Article