Tesla Model 3; Het nieuwe rijden?

Tesla First Production Model 3

De Tesla Model 3 is het kleinere en vooral betaalbare broertje van de Model S. De Tesla model 3 moet iedereen uit hun Audi A3 jagen en daarmee de wereld gaan redden. Naast de normale modellen van Tesla, weten we ook dat Tesla vrachtwagens maakt. Maar goed we zoomen nu even in op de Tesla model 3. Wat kost deze nieuwe Tesla en kun je hem bijvoorbeeld dit jaar nog leasen?

Tesla Model 3 - Red Rear Sunset

Tesla Model 3 modellen

Als eerste kijken we even naar de verschillende versies of types die Tesla van de Model 3 heeft uitgebracht. Hierbij kun je best uit wat verschillende modellen kiezen. Wil je bijvoorbeeld een standaard goedkoop model of ga je toch liever voor een type waarmee je wat meer sportief kan rijden en wellicht wat duurder is?

  • Standard Range Plus RWD (55 kWH)
  • Long Range RWD (74 kWh)
  • Long Range Dual Motor (74 kWh)
  • Long Range Performance (74 kWh)

Tesla Model 3 - Mountain Pearl

De prijs

De prijs van een Tesla Model 3 ligt een stuk lager dan alle andere voorgangers. Dit is ook het doel van Tesla om een nieuwe model op de markt te brengen die voor meer mensen betaalbaar is. De Standard Range Plus kost € 47.800 en de Long Range kost € 58.300. Ben je gewend aan wat extra power dan is  de Performance-uitvoering wat meer voor jou. De prijs van de Tesla Model 3 Performance is € 63.990.

Topsnelheden

Natuurlijk willen we allemaal weten hoe hard een Tesla Model 3 kan. Voor het gemak hebben we dit even per type hieronder uitgewerkt:

  1. Standard Range Plus RWD (55 kWH)De Tesla Model 3 Standard Range Plus gaat van 0 tot 100 km/u  in 5,6 seconde en heeft een topsnelheid van 225 km/u.
  2. Long Range RWD (74 kWh)De Tesla Model 3 Long Range RWD gaat van 0 tot 100 km/u in 5.3 seconde en heeft een topsnelheid van 225 km/u.
  3. Long Range Dual Motor (74 kWh)De Tesla Model 3 Long Range Dual Motor gaat van 0 tot 100 km/u  in 4,6 seconde en heeft een topsnelheid van 233 km/u.
  4. Long Range Performance (74 kWh)De Tesla Model 3 Long Range Performance gaat van 0 naar 100 km/u in 3.4 seconde en heeft een topsnelheid van 261 km/u

Tesla Model 3 leasen?

Uiteraard bestaat er ook een mogelijkheid om de Tesla Model 3 te leasen. Je kan de Tesla Model 3 standard al leasen vanaf €568 per maand bij  Leasplan. De prijs per maand kan oplopen wanneer je kiest voor extra opties als, panorama dak, lichtmetalen velgen, navigatie, trekhaak etc.. Stel dat je toch echt minimaal de performance zou willen dan zou je die kunnen leasen vanaf een maandbedrag vanaf €730 per maand.

Tesla Model 3 vs Tesla Model S

De Model 3 is ontworpen en gemaakt als betaalbaar elektrisch voertuig voor het grote publiek. Hoewel het de nieuwste Tesla is, is de Model 3 niet de meest geavanceerde Tesla. De Tesla Model 3 is net als de Model S ontworpen om de veiligste in zijn segment te zijn. Op die manier willen ze de concurrentie aan gaan met de andere grote merken.

Tesla Model 3 Performance - Red Rear Motion

Tesla Model S

Het grootste verschil is dat de Tesla Model S een sedan is met meer bereik, acceleratie, displays en meer extra opties voor aanpassingen. Eigenlijk zijn de Model S en de Model 3 helemaal geen concurrenten van elkaar. Dit komt omdat ze beide in een andere klasse vallen, ondanks ze heel veel op elkaar lijken.  Een groot verschil is bijvoorbeeld de prijs, zo is de Model S € 20.000 – € 40.000 duurder dan de Model 3. Niet zo gek toch? want je ziet dat Model S veel groter, sneller en een grotere laadruimte heeft. Daarnaast is het bereik van de  Model S ook veel groter.

Tesla Model S Manisfaction

Welk Tesla model is jouw favoriet?

 

Previous ArticleNext Article