De TFC concept roadster van Triumph is een beest!

Triumph's TFC concept roadster

De TFC concept roadster van Triumph zal zeker lang aan de top blijven als het gaat om enorm krachtige cruisers. Het belangrijkste onderdeel van elke motor is uiteraard de motor. De Rocket TFC heeft de grootste productie-motor van elke motor ter wereld. Dit is namelijk en hele grote gigantische 2.500cc driecilinder. De motor is zelfs groter dan de motor in sommige kleine auto’s. Dan hebben we het hier alleen even over het formaat van de motor. Het is ook weer net even anders rijden dan bijvoorbeeld een Ducati Supersport S, die net iets lichter is dan deze Triumph.

Triumph TFC concept motor
Bron: https://www.instagram.com/triumph_st_etienne/

Triumph Looks

De details van de Triumph Rocket TFC zien er net zo indrukwekkend uit als de motor, met Brembo-remmen, USD-vorken, een enkelzijdige swingarm en stijlvolle accenten zoals met de hand geschilderde gouden accenten. Wat we van Triumph wel gewend zijn, zijn de bekende dubbele koplampen. Verder heeft de motor een verwisselbare solo- of duo-stoel. Zo kun je met deze gruwelijke cruiser een prima rit maken in je eentje, maar ook een perfect een rit met je partner of goede maat is geen probleem. Zeker niet met deze power.

Triumph concept motor TFC Koplampen
Bron: https://www.instagram.com/triumph_gera

Verwachte release datum

Terwijl de fabriek van Triumph van plan is ons in spanning te houden over de Rocket tot 1 mei 2019, is er al meer bekend over de prijs. Er gaan geruchten dat de Triumph TFC zal beginnen vanaf ongeveer €20.000, meer dan de helft meer dan de Thruxton 1200. De Rocket TFC zal in mei dus volledig onthuld worden en dan zullen we ook meer te weten komen over de definitieve prijs.

Nog een paar sneakpreview foto’s

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vintage Motorcycles Magazine (@vintagemotorcyclesmag) op

Wat vindt jij van deze nieuwe concept motor van Triumph?

 

Previous ArticleNext Article