The Clutha, zo heet de nieuwe distilleerderij van Douglas Laing

Er is meer vraag naar whisky dan ooit! Dit heeft ervoor gezorgd dat er ook een behoorlijk aantal nieuwe distilleerderijen zijn gebouwd, of in de nabije toekomst nog gebouwd gaan worden. In Glasglow is momenteel in ieder geval een bouwproject dat veel whiskyliefhebbers nieuwsgierig maakt: De nieuwe distilleerderij van niemand minder dan bottelaar Douglas Laing. De naam is inmiddels bekend gemaakt: The Clutha Distillery.

The Clutha distileerderij

De distilleerderij, waarvoor de bouwplannen zijn ingediend, zal liggen aan de rivier Clyde. De nieuwe naam verwijs naar de rivier. Clutha is Gaelic voor Clyde. Het bedrijf wilde zich graag nederzetten aan de oevers van de Clyde. “Daar ligt het hart van het bedrijf”, zegt Chris Leggat, CEO van Douglas Laing. Als de plannen worden goedgekeurd en alles goed verloopt zal er in het najaar van 2019 whisky geproduceerd gaan worden in The Clutha. We zullen dan nog minstens drie jaar moeten wachten op de eerste flessen whisky.

douglas laing distileerderij

Meer dan een distilleerderij

De distilleerderij zal niet op zichzelf staan. Er wordt ook een productielijn gebouwd om flessen te bottelen, er komt een bezoekerscentrum, een bar en bistro, ook het nieuwe hoofdkwartier van Douglas Laing zal hier komen te staan. Carla Laing, directeur van Douglas Laing Whisky vertelt in een persbericht: “We hebben al lange tijd de ambitie om met Douglas Laing een eigen distilleerderij en botteling operatie te voeren. Het brengt niet alleen whiskydistillatie terug naar de zuidzijde van de stad, er worden banen gecreëerd en nieuwe exportproducten van hoge waarde.” HEt bedrijf verwacht dat er 41 nieuwe banen zullen ontstaan dankzij de bouw van The Clutha.

Previous ArticleNext Article