Timberland Laarzen? Design ze zelf!

Timberland Herenlaars Designen - Manisfaction

We hebben al eens geschreven over de sportschoenen van Nike ID welke je helemaal naar eigen smaak kan maken. Nu zijn het geen sneakers maar hele vette Timberland laarzen die je gewoon helemaal kan pimpen hoe jij ze wilt hebben. Dat is toch gaaf? Zo heb je gewoon super unieke en gave schoenen in de zomer en in het najaar.

Timberland Herenlaars Schoen - Manisfaction

Waar komt Timbaland vandaan?

Als het gaat om outdoorschoenen dan is Timbaland zeker een van de grootste spelers in de markt, maar de concurrentie is er zeker, want andere merken van hoge mannenschoen zijn bijvoorbeeld Ecco, Mammut, The North Face en Adidas. Timbaland is opgericht door Natham Swartz. Hij is begonnen in 1918 en in 1955 nam hij het schoenenbedrijf Abington Shoe Company geheel over. Door de introductie van de waterdichte outdoorschoenen werden ze razend populair. In 1973 kwam de eerste gele Timberland op de markt.

De gele laars

Uiteraard kennen we Timberlands niet van het verhaal hoe ze zijn ontstaan, maar vooral van de stoere gele herenschoen. Deze nu super bekende Timberland schoen is de meest bekendste gele herenlaars in de markt. Deze schoen wordt ook wel de Yellow Boot genoemd. Dit komt natuurlijk door de opvallende donkere gele kleur. De stoere herenlaars is vooral super sterk en praktisch en kan tegenwoordig ook helemaal naar eigen smaak worden gemaakt.

Timberland herenlaars - Yellow Boot - Manisfaction

Zelf je Timberland laarzen designen

Je kan dus je eigen Timberlandschoenen designen. Dit is niet alleen de neus van de schoen, maar je kan wel liefst 10 verschillende onderdelen van de schoen helemaal naar eigen smaak maken. Laten we deze even kort doornemen:

  1. Vaak is de bovenkant van de Timberland het eerste wat mensen opvalt. Hiervoor heeft Timberland alle beschikbare kleuren.
  2. Ook de schoentong kun je afstemmen op je veters en de ringen van de veters.
  3. Ook de hak op de achterkant valt op en daar kun je ervoor zorgen dat de letters in het monogram jouw initialen zijn, zodat je hem nog persoonlijker maakt.
  4. Je kunt ook het zijvak nog aanpassen en niet alleen een kleur geven, maar bijvoorbeeld ook de textuur als Nubuck of Camolook.
  5. Ook de kraag van de herenlaars kun je een eigen kleur geven.
  6. De metalen kun je ook nog aanpassen. Dit zijn de ringen waar de schoenveters door heen gaan. Zo kun je alles goed laten matchen.
  7. Ook de stiksels kunnen aangepast worden van klassiek tot modern.
  8. De tussenzool ofwel de rand net boven de schoenenzool is ook nog aanpasbaar.
  9. De zolen zijn slijtvast en stevig en als je die dus ook een leuk design geeft, kun je daar lang van genieten.
  10. De schoenveters zijn gemaakt van 100% gerecycled nylon en kun je ook in alle kleuren krijgen.

Je kan dus je eigen regenboog Timberland creƫren of je gaat juist voor een eenzijdige klassieke of moderne stijl. Het is allemaal mogelijk! Toch leuk om een keer een andere en unieke schoen aan te maken en te dragen. Zeker als deze jaren mee gaan, zoals de Timberlands.

Previous ArticleNext Article