Train jij net als Mike Tyson?

mike tyson training

Mike Tyson 1

Mike Tyson a.k.a. Iron Mike. Hij was een legendarisch bokser, weinig boksers sloegen zo hard als hem. Zijn carrière én leven worden gekenmerkt door krachttermen als explosief, meedogenloos en agressief. Dit bracht hem later in zijn carrière de nodige problemen. Maar het heeft hem ook veel gebracht. Al op twintigjarige leeftijd werd hij de jongste wereldkampioen zwaargewicht boksen ooit. hij zou in totaal drie keer tot beste van de wereld gekroond worden. Hoe wist Tyson, geboren in de Getto van Brooklyn, het zover te schoppen? Door keihard te trainen.


Toen Tyson ooit om half 5 in de ochtend aan het hardlopen was vroeg een sportjournalist hem: “Waarom train je vroeg in de morgen”. Het antwoord van Tyson: “Omdat ik weet dat terwijl ik train, mijn tegenstander nog steeds slaapt.” Kracht, uithoudingsvermogen, extreme fitheid kenmerkt alle grote boksers. We geven je en kijkje in het trainingsschema van Mike Tyson. Doe jij het hem na? We horen het graag!

Tyson’s Krachttraining

Tyson begon zijn bokscarriere onder de vleugels van bokstrainer Cus D’Amato. Geen verkeerde trainer, want deze man trainde eerder al andere grote vechters waaronder zwaargewicht kampioen Floyd Patterson. Cus D’Amato zag al snel de potentie van Tyson en gaf hem een zwaar trainingsschema. Uiteraard met de nodige dosis krachttraining. De volgende onderdelen maakte deel uit van Tysons krachttraining:

 • 2000 sit-ups;
 • 500-800 dips;
 • 500 push-ups;
 • 500 shrugs met een gewicht van 30 kg.

Deed hij dit dagelijks?! Jazeker. Tyson volgde dit schema zeven dagen in de week! Succes!

Tysons schema voor snelheid en uithoudingsvermogen

Ok. Misschien wil je je eerst focussen op de conditie van Tyson. Ook een prima doelstelling en misschien beter haalbaar. Je moet dan in ieder geval vroeg op. Tyson deed zijn hardlooptraining vroeg in de morgen, voor hij in de gym met zijn kracht en bokstraining aan de slag ging. Om uithoudingsvermogen op te bouwen rende hij iedere dag drie mijl, een kleine vijf kilometer. Maar, voor hij aan zijn lange afstand begon, werkte hij een sprint interval training af. Met de interval sprints werkte hij aan zijn snelheid en aan zijn uithoudingsvermogen. Ook deed hij voor zijn hardlooptraining nog een een serie box jumps.

Het volledige trainingsschema

mike tyson training

 • 05:00 uur – Opstaan en drie mijl hardlopen
 • 06:00 uur – Thuiskomen en terug het bed in
 • 10:00 uur – Opstaan en ontbijten met havermout
 • 12:00 uur – Boksen in de ring (10 rondes sparren, geloof ons 10 rondes sparren is zwaar!)
 • 14:00 uur – Een maaltijd eten (steak en pasta met vruchtendrank)
 • 15:00 uur – Nog meer boksen en 60 minuten fietsen (weliswaar op de ‘hometrainer’ maar de zoveelste oefening waarmee hij werkte aan zijn enorme benen met als doel zijn uithoudingsvermogen te vergroten).
 • 17:00 uur – Krachttrainingsschema a 2000 sit-ups, 500 tot 800 dips, 500 push-ups en 500 shrugs met een gewicht van 30 kilogram. Oja, we waren eerder in dit artikel nog tien minuten aan krachtoefeningen vergeten.
 • 19:00 uur – Opnieuw een maaltijd van steak en pasta, aangevuld met vuchtendrank.
 • 20:00 uur – Nog een half uur op het fietsapparaat.

Na zijn schema keek Tyson nog even TV en ging hij naar bed. Om te herstellen, want de volgende dag ging de wekker weer vroeg.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *