TT Assen Festival en MotoGP 2017

Motogp 2017 TT circuit Assen

Het TT festival in Assen is al weer begonnen, waarbij de MotoGP op zondag uiteraard centraal staat. Wij zijn er dit jaar ook weer bij en we helpen je graag even op weg. Van handige verkeersinfo voor als je naar het circuit komt tot het TTfestival programma.

Spring makkelijk naar de info die je wilt weten:

Handige verkeersinfo
TT Assen Festival
TT Assen Campings
TT Circuit Assen

Handige TT verkeersinfo

Tijdens het TT weekend wordt er extra drukte verwacht op de wegen naar het TT circuit in Assen. Dit zal zijn van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni. De grootste drukte zal zich vooral voor doen op de A28 richting Assen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de VID (VerkeersInformatieDienst) aangeeft rekening te houden met extra reistijd en van te voren even online de actuele verkeersinformatie te checken. Je kan dit op vele websites doen zo ook via VID website

Onderweg naar Motogp 2017

Nav uit

Tijdens de rit wordt je in de buurt van Assen ook op de hoogte gehouden van de drukte en vooral van verkeerssituatie. Zorg dat je daar de aanwijzigingen van deze borden opvolgt en zet je nav maar uit. Als je met de auto bent, zet je raam open en geniet alvast van al het brute motorgeluid wat langs je komt rijden.

TT Assen verkeer info via Twitter

Je kunt ook het twitter account van TraficTTassen volgen en eventuele vragen stellen voor als je wat meer info wilt weten over de bereikbaarheid:

TT Assen Festival

Je bent aangekomen na een lange rit en nu wil je natuurlijk ook weten wat er allemaal in de stad te doen is, zeker als je bijvoorbeeld woensdag al gearriveerd bent. Vanaf woensdag begint namelijk het TT festival al. Zo is er elke dag een vol programma met allemaal verschillende bands, optredens en stunts midden in de stad. Je kan eenvoudig het TT festival programma downloaden, zo kun je eventueel voorbereid de stad in gaan, zodat je bijvoorbeeld de miss TT Assen verkiezing niet mist.

TT Assen campings

De meeste TT gangers hebben een vaste camping dus weten allang waar ze naar toe moeten en op welke camping ze willen gaan staan. Weet je het nog niet dan kun je altijd nog ff hier kijken op de site van TT circuit hebben ze ook een aantal TT campings staan. Naast alle weilanden die worden omgetoverd tot camping zijn er ook voetbalverenigingen die hun velden omtoveren tot een camping. Wil je net iets meer luxe en het genot van een heerlijke douche, bewaakte motorstalling en een gezellige top sfeer ga dan eens een kijkje nemen op TT Camping ACV.

Alle MotoGP trainingen en kwalificaties op een groot scherm

Motogp Assen 2017Naast die voordelen kun je ook nog eens relaxed naar alle trainingen en kwalificaties kijken op een groot scherm in de kantine. Hier zitten allerlei verschillende nationaliteiten door elkaar en ze hebben allemaal maar één echte passie: de MotoGP. Wat verder ook ff handig is dat je gemakkelijk je telefoon nog ff kan opladen, zodat je mooi beelden en filmpjes kan schieten op het festival in de stad, maar vooral op het TT Assen circuit tijdens de MotoGP.

Dus eigenlijk nu je dit weet hoef je niet verder te zoeken en kom je ook gewoon gezellig naar de TT camping ACV in Assen. De eerste MotoGP liefhebbers zijn al gearriveerd:

TT Circuit Assen

Het TT circuit Assen. Ten eerste wat leuke feitjes op een rij:

 • Het TT circuit van Assen is het enige circuit wat sinds de start van de MotoGP in 1948 al elk jaar mee doet.
 • Rossi behaalde in 2009 zijn 100ste GP overwinning op het TT Assen circuit.
 • Het circuit was in het aller begin in 1925 ruim 28km lang en nu is hij sinds 2010 4,545km lang (voor de motorsport
 • Het circuit heeft maar liefst 21 bochten
 • Het circuit telt in totaal 7 tribunes
  1) TT World Tribune
  2) Strubben Tribune
  3) Haarbocht Tribune
  4) Geerttrimme Tribune
  5) Winterdijk Tribune
  6) De Bult Tribune
  7) Stekkenwal Tribune

Oké, dit waren even wat feitjes. Wil je weten hoe het circuit er precies uit ziet en waar alle tribunes zich bevinden dan kun je bij TT circuit Assen website de plattegrond van het circuit downloaden. Voor het gemak hebben we hem ook even hieronder neergezet.

Plattegrond TT Circuit Assen

TT Programma van de racedag

Wil je weten hoe laat de Moto 3 start en wanneer de MotoGP hoofdrace begint dan kun je dat bekijken via het gehele dagprogramma van de MotoGP dag die je wederom kan vinden via de TT circuit website.

Raceprogramma Motogp 2017

Veel plezier met de MotoGP 2017  op het TT circuit in Assen met de 87ste MotoGP editie. Zou Rossi weer wat punten kunnen pakken en net als in 2015 de winnaar worden van de race?

We vinden het wel vet om even af te sluiten met een heel gaaf filmpje met hele oude en ook nieuwe momenten van Rossi op Assen:

Previous ArticleNext Article