Under; Europa’s eerste onderwater restaurant in Noorwegen

Under van boven

Je kent wel van die visrestaurants die vaak van die gigantische aquaria hebben midden in het restaurant, maar een nieuw restaurant in Noorwegen plaatst het eetgedeelte van het restaurant in een gigantische aquarium, namelijk in de zee!

Hoe dan?

Het restaurant genaamd Under, dat gepland staat om te openen in de buurt van het Noorse dorpje Båly, wordt het eerste onderwaterrestaurant van Europa, waarbij je onderwater zit te dineren in de Noord-Atlantische Oceaan. Het restaurant zal op het land als in de zee gevestigd zijn. Op het land is de ingang en het restaurant bevindt zich in het zee gedeelte.

Under ingang
bron: https://snohetta.com/

Verschillende niveaus

Volgens het architectenbureau Snøhetta is het meer dan een aquarium, de structuur zal deel gaan uitmaken van de natuur, omdat het ook 5 meter onder et wateroppervlak komt direct op de zeebodem. Het restaurant zal opgedeeld worden in drie niveaus.

  1. Het eerste gedeelte is meer het ontvangst gedeelte waar alle gasten worden opgevangen. Dit is min of meer een lobbyruimte of ook wel een garderoberuimte.
  2. Het tweede gedeelte, wat dan een niveau lager ligt zal ingericht worden als een champagne bar. Hierbij worden wat ingetogen kleuren gebruikt wat je verder ook doet denken aan schelpen, rotsen en zand.
  3. Het derde en ook wel laatste niveau wordt dan het eetgedeelte. Hier zul veel gedempt licht tegen komen en een blauw/groene aankleding. Dit is ook het niveau waar het panoramisch raam van elf bij vier meter is bevestigd met uitzicht op het waterleven op de zeebodem van de Atlantische oceaan. Hoe gaaf is dat?!
Under restaurant
bron: https://snohetta.com/

Inrichting

De warme inrichting, die wordt gerealiseerd door middel van eiken houten meubels, tafels en stoelen contrasteert met de betonnen buiten look. Dit zorgt voor een hele warme en intieme sfeer in het restaurant. De materialen zijn zo uitgezocht dat ze niet alleen duurzaam zijn, maar ook nog eens zorgen voor een perfecte uitstraling.

Natuur staat voorop

Naast dat het alleen een restaurant wordt, willen de eigenaren ook ruimte bieden voor onderzoekers die zich bezig houden met oceanografie en biologen. Zij zullen ook helpen bij het realiseren van optimale omstandigheden op de zeebodem, zodat vissen en schaal- en schelpdieren gewoon goed en veilig kunnen leven om het restaurant heen.

Wanneer kun je er eten?

Ze verwachten in februari 2018 al open te gaan. Het restaurant heeft ruimte voor zeker 80 tot 100 personen, dus misschien wel een ideale locatie voor jouw bruiloft, speciale verjaardag of bedrijfsuitje.

Under Restaurant
bron: https://snohetta.com/

 

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *