Whisky Woensdag: Van alles met Whisky!

Ierse whiskey cake

Het is weer whisky woensdag en vandaag gelukkig weer een whisky artikel. Dit keer niet over een whisky smaaknotitie of over een whisky festival, maar over alle andere soorten producten gemaakt van het vloeibare goud whisky. Je zou denken dat is toch zonde, maar goed waarom kun je niet nog meer gaan genieten van whisky als je het gewoon overal in verwerkt. Wij deden onderzoek en ontdekte van alles met whisky kan maken. Van bijvoorbeeld smeerbare whisky pasta tot whisky cake. Vergeet vooral niet tijdens het maken van de Whisky recepten tegelijk te genieten van een whisky.

Whisky pasta

De normale jams, pasta’s en pindakaas kun je gewoon vergeten want deze smeerbare whisky is het nieuwe broodbeleg voor mannen. Wellicht wil je ze nog wel behouden voor de kids, maar voor de papa’s komt deze er zeker bij. Ze beschrijven het als een ideale start van de dag. Waarom in de ochtend stoppen als je nog steeds verder kan gaan waar je gisterenavond gebleven was. Wij gaan hem zeker een keer proberen. Hij is dus helaas alleen nog te bestellen in UK, wellicht als je nog andere leuke dingen ziet om te bestellen op de webshop dan kun je mooi een potje mee bestellen.

Whisky Pasta
Bron: https://www.firebox.com/Spreadable-Whisky/p8628

Whisky Bbq Saus

Het is super lekker weer en dan is het natuurlijk vaak BBq-tijd. Wat je dan ook wilt is een overheerlijk sausje voor bij het vlees. Dan maak je natuurlijk een whiskysausje. Je kan dit bijvoorbeeld zelf maken zonder recept met de kans dat de verhouding misschien toch meer naar de whisky kant gaat of je maakt het aan de hand van een heerlijk recept. BBQ helden hebben bijvoorbeeld een heerlijk recept voor een whiskysaus.

Whisky bbq saus
Bron: https://bbq-helden.nl/recepten/whisky-barbecuesaus/

Whisky Pralines

Je kunt natuurlijk bij elk recept wel whisky gooien, maar het moet juist ook goed te combineren zijn met de andere ingrediënten. We hebben dit recept zelf niet gemaakt, maar we geloven zeker dat deze zal smaken. Aangezien Speculoos koekjes al veel te verslavend zijn, moet deze ook zeker top zijn. Speculoos is trouwens ook erg lekker voor op de boterham, vooral de Speculoos crunchy variant is onweerstaanbaar lekker. Dit worden dus uiteindelijk pralines met speculoos en whisky. Je mag zelf kiezen welke whisky en welke speculoos je gebruikt. Wij zouden dan eerder voor een Speyside whisky kiezen dan voor een Islay whisky. Maar dat is natuurlijk helemaal wat je zelf lekker lijkt.

Whisky-Pralines-met-Speculoos
Bron: https:\/\/lotusbakeries.nl/recepten/pralines-speculoos-en-whisky/

Ierse Whiskey Cake

We blijven toch nog even in de eethoek, want ja chocolatjes ofwel pralines zijn lekker, maar wat dacht je van een overheerlijke Ierse whiskey cake. De Ierse whisky doe je dan natuurlijk niet door het beslag, want dan proef je er uiteindelijk niet zoveel meer van.(wellicht is jullie ervaring anders?) Bij deze whisky cake maak je de topping met de Ierse whisky. Ook hier wordt er niet echt benoemd welke Ierse whisky’s. Deze keuze ligt dus geheel bij jouw zelf. Leuk om je visite met deze geweldige cake ter verassen op je verjaardag toch?

Ierse whiskey cake
bron: https://www.culy.nl/recepten/ierse-whiskey-cake-van-yvette-van-boven/

Heb je zelf nog een leuk whisky recept deel dat dan gerust met ons via Facebook.

Previous ArticleNext Article