Waar vier je St. Patrick’s Day 2018 in Nederland?

Wil je St. Patrick’s Day in Nederland vieren dit jaar? Dan is het goed om te weten waar je een mooi feest kunt vieren. We noemen plaatsen in Nederland waar jij in ieder geval terecht kan. Dus ga jij in 2018 St. Patricks Day vieren? Lees dan verder!

Wanneer kun je St. Patrick’s Day vieren?

St. Patrick’s Day is altijd op 17 maart. Dit jaar op een zaterdag dus. Maar veel evenementen beginnen al op vrijdag 16 maart. Er staat je dus een mooi weekend voor de boeg. Wereldwijd zullen veel kroegen groen kleuren. Ook in Nederland zijn er feesten en jawel.. festivals. Dat laatste betekent meer dan één dag feest.

St. Patrick’s Day Den Haag – 17 maart

Het grootste St. Patrick’s Festival vindt plaats in Den Haag. Volgens de organisatie ook het beste van Nederland. In de Middag kun je hier vanaf 15.45 uur kijken naar Six Nations Rugby. De rugbywedstrijd Ierland vs Engeland wordt natuurlijk uitgezonden, op een groot scherm. Geniet hier van traditioneel Iers eten in de lokale restaurants, kijk naar Ierse dans en dans zelf op muziek van de livebands en natuurlijk.. oneindig veel pints Guiness van de tap.

Bekijk het programma van St. Patricks Day Den Haag op de website van het festival.

Waar vindt dit festival plaats?

Je kunt in Den Haag terecht op de Grote Markt zelf en aangrenzende locaties.De meeste evenementen vinden op de Grote Markt plaats maar je kunt bijvoorbeeld ook terecht voor een whiskyproeverij in de blauwe kamer.

St. Patrick’s Festival Amsterdam – 16 & 17 maart

In Amsterdam keert ieder jaar het St. Patrick’s Festval terug. Ierse kunst en cultuur wordt tijdens dit evenement gevierd, waarbij muziek veel aandacht krijgt. Niet alleen is er traditionele Ierse muziek, maar ook Ierse artiesten die muziek uit andere genre’s zoals pop en jazz krijgen een podium. Naast muziek kun je er ook terecht voor een kijkje in de Ierse cultuur: literatuur, de Ierse keuken, dans, film en animatie staan op het programma van dit festival dat voor de vijfde keer wordt georganiseerd.

Bekijk het programma: Programma St. Patrick’s Festival Amsterdam

Waar vindt dit festival plaats?

Voor het eerst wordt het festival dit jaar op twee locaties gehouden, in dezelfde straat. De meeste gelegenheden vinden plaats in Splendor. Ook hier wordt om 15:45 uur de rugbywedstrijd tussen Ierland en Engeland uitgezonden. Misschien een mooi momentje om een biertje te gaan doen en in te stappen?

St Patrick’s Day Festival Rotterdam – 16, 17 & 18 maart

Ook in Rotterdam wordt St. Patrick’s Day gevierd. Je kunt terecht in Paddy Murphy’s live muziek en bier. Hier is het maar liefst drie dagen feest! Op vrijdag treedt Valium op, zaterdag zijn het Ivo Gleeman en K’BAM en op zondag zal Ben Blue het weekend afsluiten.

Utrecht – Mick O’connels – 17 & 18 maart

In Utrecht wordt op vrijdag afgetrapt in Mick O’connels met St. Patrick’s Day. Met een DJ wordt tot in de late uurtjes door gefeest. Ook hier kun je op zaterdag naar Rugby gaan kijken waaronder de wedtsrijd tussen Ierland en Engeland om 15.45 uur.

 

Previous ArticleNext Article