Wasbordje en Sixpack mythes

Wasbordje en Sixpack mythes

Sneeuwpop espelo

Een wasbordje, de meeste mannen doen er flink hun best voor om deze te krijgen. Bij de meeste mannen is dit wasbordje echter verstopt onder een flinke laag vet. Kom op mannen, de zomer komt er weer aan. Doe de dames een plezier, tijd voor de sixpack!
Er bestaan vele feitjes en fabels over het kweken van een wasbordje oftewel een sixpack.

Buikspieroefeningen Fabel

Een fabel is onder andere dat je alleen een wasbordPlatte buik mythesje kan kweken door het doen van buikspieroefeningen. Buikspieroefeningen zijn een goed middel om de buikspieren te laten groeien en bij te houden, maar als er nog steeds een laagje vet op de buik zit, komt er nooit een platte buik.

Mocht dat zo zijn, dan zal er eerst aan cardiotraining moeten worden gedaan, totdat het vet weggetraind is. Heb je al een strakke buik, dan zijn deze oefeningen prima om je buik strak te houden. Het voordeel van buikspieroefeningen is dat je je romp verstevigd, dit is ook ter voorkoming van andere blessures.

Fabel van lokale vetverbranding

lokaal vetverbrandenHet lokaal verbranden van vet is ook grotendeels een fabel. Als je namelijk nog buikvet hebt en talloze buikspieroefeningen doet, zul je nooit een strakke buik krijgen. Wel gaat je energiehuishouding harder aan het werk, waardoor je wel gewicht blijft verliezen.

Er zijn wel producten te verkrijgen die je helpen om lokaal vet te kunnen verbranden, maar daar zitten ook weer de nodige risico’s aan verbonden of deze producten zijn niet verkrijgbaar in Nederland. Mocht je voedingspatroon echter nog steeds niet uitgebalanceerd zijn en je nog steeds te veel calorieën binnenkrijgen, dan helpen deze middeltjes helemaal niets.

Zorg er dus voor dat je je buik ‘droog traint’ en dan pas gaat denken aan een sixpack.Wat je eet en drinkt hierbij is zeer belangrijk. Je moet flink wat cardio training doen om het extra vet te verbranden. Dan je buikspieren trainen om deze groter te maken.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *