Wat is OCR?

Obstacle Run Gym Force

OCR is de afkorting van Obstacle Course Racing. Het staat voor de wedstrijdvariant van Obstacle Running. Obstacle Running is een hobby en sportvorm die steeds populairder wordt in Nederland. In de buitenlucht worden obstakels geplaatst die door de beoefenaars overwonnen moeten worden. Het doel is om op de juiste manier voorbij een obstakel te komen.

Voorbeeld van een obstakel: Monkey bars

We geven je voorbeeld van een obstakel die in een course of race opgenomen kan zijn: Monkey Bars. Wat is het obstakel Monkey Bars? Dit is een bekend obstakel, je vindt ze ook veel terug in Nederlandse speeltuinen. Het is als het ware een horizontale ladder. Het kan, afhankelijk van de lengte, een moeilijke uitdaging zijn bij een obstacle race. Je hebt er een sterk bovenlichaam en voldoende grijpkracht voor nodig. Je moet zonder de grond te raken over de monkey bar van punt A naar punt B zien te komen.

apenhang gym force one
Dit is niet de Monkey Bars. De oefening die je hier ziet wordt de apenhang genoemd. Het obstakel is één van de hindernissen in de obstacle run van Gym Force One uit Dordrecht

Indoor obstacle runs

Er zijn overigens ook mogelijkheden om indoor obstakel parcoursen af te leggen. Dit kan bijvoorbeeld bij ObstacleSkilzz in Purmerend. Hier kun je je Ninja warrior skills proberen te verbeteren.

 

Previous ArticleNext Article