Wereldwijd tekort aan tequila verwacht

tequila flessen

Slecht nieuws voor tequila liefhebbers: De wereld krijgt te maken met een tekort aan tequila. Het gaat niet lang mee duren voor dit in de winkels te merken is.

Tequila producenten uit de regio Jalisco, het hart van de tequila productie, hebben een flink tekort aan blauwe agave. Blauwe agave is de plant waar tequila van wordt gemaakt. In 2011 werden 18 miljoen blauwe agaves geplant. Maar om aan de wereldwijde vraag naar tequila te kunnen voldoen in 2018 waren zo’n 42 miljoen planten nodig geweest.

Tequila is, met name in Japan en Amerika, ontzettend populair. Er wordt gewoonweg teveel van gedronken om in de vraag te kunnen voorzien. De prijzen zijn hierdoor gestegen en daarmee ook de diefstal. VOlgens schattingen werden in 2017 zo’n 15.000 blauwe agaves gestolen!

De tequila producenten doen natuurlijk wat ze kunnen, maar een oplossing voor de korte termijn is er niet echt. De blauwe agaves hebben 7 a 8 jaar nodig voor ze geoogst kunnen worden. Inspelen op veranderingen in de vraag is dus niet eenvoudig.

Hou je van tequila? Begin dan maar alvast met hamsteren..

Previous ArticleNext Article