Whisky bier? Drie heerlijke speciaal bieren die whisky bevatten

whisky bier

Hou je van zowel whisky als bier? Dan kan een combinatie van beiden voor jou een ultieme smaakervaring zijn. We hebben het niet over zelf mixen, maar over brouwerijen die speciaal bier op de markt brengen waar tijdens het brouwen op de één of andere manier gebruik is gemaakt van whisky. Nieuwsgierig naar ‘whisky bier’? We lichten drie van deze bieren uit.

Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Whisky Infused

gouden carolus whisky infused

Gouden Carolus Cuvee van de Keyzer Whisky Infused is waarschijnlijk de meest bekende van de drie. Bij veel liefhebbers van speciaal bier misschien al bekend, of toch niet? Hij is absoluut het proberen waard. Het bier is verrijkt met een infusie van gouden Carolus Single Malt Whisky, dit leverde een krachtig bier op. De Belgische brouwerij Het Anker introduceerde dit bier in 2015 als eenmalig project. Het whisky bier viel echter zeer in de smaak en vanwege dit succes heeft de brouwerij het dan ook opgenomen in het standaard assortiment.

St. Peters The Saints Whisky Beer

st peters whisky bier

Dit bier van brouwerij St. Peters bevat een scheutje Engelse whisky afkomstig van St. George’s Distillery. Geen Schotse whisky dus, maar waarom niet proberen? Het is bekend dat er meerdere landen zijn waar ze weten hoe je whisky moet maken. Als whiskydrinker liefhebber van rokerige whisky? Dit speciaal bier heeft een rokerige hint van turf.

Tennent’s Beer aged with oak whisky

tennent's whisky bier

Tennent’s heeft een rijke historie die teruggaat tot het jaar 1556. Dat gegeven in combinatie met de Schotse komaf stelt de brouwerij misschien wel beter dan iedere andere kleine of grote brouwerij, in staat om een heerlijke combinatie van whisky en bier neer te zetten. Brouwmeester Keith Lughton maakte onder andere gebruik van Schotse Speyside Single Malt Whisky, samen met andere traditionele Schotse ingrediënten om het bier te vervaardigen. Niet eenvoudig te vinden, maar al het goede laat op zich wachten!

Cannabis Bier

Speciaal bier is momenteel erg in trek. De combinatie van whisky en bier lijkt een hele goede. Of dat klopt, daar kom je maar op één manier achter. Zo zijn er meer combinaties te maken. Zo is in Canada is een fanatieke partij bezig met de ontwikkeling van Cannabis-bier. Alcoholvrij, dat wel. Maar echt gemaakt op basis van cannabis, dus niet met alleen een cannabis smaakje. Voorlopig zul je het moeten doen met bierprojecten die al geslaagd zijn. Proost!

Previous ArticleNext Article