Whisky èn lekker eten in de Koebrug in Stavoren!

De Koebrug Stavorden

Voor alle whisky liefhebbers is wel bekend dat whisky heel goed samen gaat met een bepaalde versnapering. En als je na verloop van tijd wat kritischer wordt met bepaalde whisky’s dan mag je dat ook doorvoeren met wat je erbij zou kunnen eten. En dat betekent dat je van alles gaat proberen wat nou echt goed bij elkaar past. En laat duidelijk zijn, over smaak valt niet te twisten, want dat is en blijft persoonlijk. Maar wat is nou een betere manier om dit eens goed te ervaren bij een Schots restaurant dat ook nog eens een whiskybar heeft.

De Koebrug in Stavoren. Bij het lezen van hoe de huidige eigenaren dit hebben opgebouwd, wilde ik dit zelf eens ervaren. En wat een geweldige ervaring was dit. Absoluut een avond die ik niet snel meer zal vergeten. Wat een gezelligheid. De sfeer. De service. En dan voor mij persoonlijk, wat een rust en tijd nam Siebe als ik een vraag had over whisky. Voordat we naar onze tafel werden gebracht, had ik een kort gesprekje met Siebe en besloot ik te beginnen met een Glenfarclas 25. Zal meteen bekennen dat ik die nog niet eerder heb gehad. Heerlijk in balans. Volle smaak. Zeker geen vlakke whisky.

En als je dan nieuwe dingen wilt proberen, moet je gewoon eens iets bestellen wat je nog nooit hebt gehad. Ook daarin durf ik te zeggen, dat ik blij verrast was. En naarmate we aan het genieten waren, vroeg ik aan Siebe, dat ik wel behoefte had aan een wel hele bijzondere whisky. Ik liet het helemaal aan hem over. Na wederom een gewoon gezellig gesprek over whisky, had Siebe wel een idee wat ik zou waarderen. Het werd een 21 jaar oude Coleburn. Ik kan alleen maar melden dat het een whisky is dat je zelf eens moet ervaren.

Siebe en Stefanie, gastheer en gastvrouw van de Koebrug, nogmaals dank voor een onvergetelijke avond. Maar ook zeker het personeel (als ik dat zo mag zeggen) bedankt voor de gemoedelijke sfeer.

Voor iedereen die blij wordt van whisky en lekker eten … Dit moet je echt eens ervaren. En om een eerste indruk te krijgen, bezoek eens hun Facebook pagina. Daar vind je een pakkend verhaal van hoe ze dit allemaal hebben opgebouwd. Absoluut de moeite waard. Ik ben ervan overtuigd dat het je whisky hart sneller doet kloppen en gaat genieten van een geweldige ervaring van whisky en lekker eten.

Previous ArticleNext Article