Whisky Festival Noord Nederland (WFNN) 2018

Whiksy Festival Noord Nederland A-kerk Groningen

Het is weer bijna zover. Het laatste weekend van maart, 23 maart t/m 25 maart, is het weer tijd voor Whisky Festival Noord Nederland in Groningen. Er zijn nog steeds kaarten beschikbaar dus wacht niet te lang. We vertellen je graag nog even de ins en outs van dit gave whisky festival.

Ontstaan van Whisky Festival Noord Nederland

Het Whisky Festival Noord Nederland is in 2005 door een aantal enthousiaste whisky liefhebbers opgericht. Op een van de eerste festivals waren er ongeveer 500 bezoekers die op het festival af kwamen. Na meer dan 10 jaar ervaring van het organiseren van dit festival komen er nu ruim 5000 whiskyliefhebbers op af en heeft het festival ook veel bekendheid over de grens. Het is hierom ook uitgegroeid tot een van de mooiste en grootse whiskyfestivals in de wereld.

Volledig georganiseerd door vrijwilligers

Wat wel even een klein of eigenlijk groot detail is, is dat het festival volledig door vrijwilligers wordt georganiseerd. Wel geteld nu ongeveer 50 enthousiaste whiskyliefhebbers die het elk jaar weer tot een nog groter succes maken. De waardering hiervoor is enorm en er heerst hierdoor een hele gave en unieke gemoedelijke sfeer binnen het festival tussen de standhouders en alle festival gangers ofwel whiskyliefhebbers.

Whisky Festival Noord Nederland
bron: https:\/\/wfnn.nl/

Whisky School

Dit jaar wordt er voor de derde keer ook weer aandacht gegeven aan de whisky school. Deze wordt net als de andere jaren weer gehouden in NH hotel Ville wat in dat weekend ook het WFNN Whisky Hotel is. Tijdens de Whisky School leer je alles over hoe whisky gemaakt wordt. Na afloop van deze leergang ken je alle ins en outs van het Whisky productie proces, maar daarnaast kun je ook gelijk je whisky kennis testen met meerder proeverijen en diners met whisky. Zo kun je gelijk je zintuigen goed testen en genieten van culinaire hoogstandjes een heel weekend lang.
Voor meer informatie kun je het beste even mailen met whiskyschool@wfnn.nl
Je kan ook alvast het aanmeldingsformulier en informatiemap downloaden om meer te weten te komen

Een bericht gedeeld door Bart Freij (@bfreij) op

Kaarten Whisky Festival Noord Nederland 2018

Er zijn al veel kaarten verkocht aangezien de verkoop al een tijdje geleden gestart is. Ook zijn er veel verschillende arrangementen en vip kaarten te koop, zodat je naast de toegang ook kan deelnemen aan een overtreffelijk diner of een overheerlijk lunch. Bekijk de beschikbare kaarten voor Whisky Festival Noord Nederland.

Locatie van het Whisky Festival

Ook dit jaar wordt het festival weer in de A-kerk gegeven in Groningen. Officieel wordt de kerk Der Aa-kerk genoemd en staat deze in het centrum van de stad Groningen. Het is een van de belangrijkste middeleeuwse gebouwen van Groningen.

Wij kijken er in ieder geval naar uit en weten zeker dat ook deze 2018 editie weer een groot succes zal worden.

Fotocredits: https://www.instagram.com/saarleopard/
Previous ArticleNext Article