Whisky Festival Noord Nederland (WFNN) 2018 deel 2

Jurgens whiskyhuis

Goedenavond whisky vrienden. De week is weer doormidden, wat betekent een nieuwe whisky woensdag. Afgelopen zondag was het dan zover. Ik mocht aanwezig zijn bij het geweldige Whisky Festival Noord Nederland. Tenminste, ik heb enorm genoten. En vanavond wil ik jullie meenemen naar mijn ervaring van de laatste dag van dit mooie festival.

Ruim op tijd

Daar sta je dan. Precies om 12:00 uur stonden mijn goede whisky vriend Ricardo en ik al bij de ingang van de entree. Want je wilt natuurlijk niet te laat aanwezig zijn. De deuren gingen om 13:00 uur open, dus we moesten ons nog wel een uurtje vermaken. Maar dat was niet zo moeilijk. Rond 12:20 kwamen de volgende liefhebbers aan en dan is een gesprek snel gestart en het uur vloog voorbij.

Whisky Festival WFNN Maart 2018

Whisky Liefhebbers

Vorige week haalde Jacco al aan, dat dit festival volledig door vrijwilligers word georganiseerd. En de waardering naar die mensen was duidelijk te merken. Wat een geweldige sfeer. Vorig jaar was ik er voor het eerst. Toen was het ook een succes. Conclusie: Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij. Dus als je een beginner bent die wilt ontdekken waar je smaak ligt OF al een ervaren whisky genieter bent die de tijd neemt om zeldzamere whisky te proeven, er is echt voor elk wat wils.

Pechvogel

Ik was op de hoogte dat er een aantal nieuwe bottelingen zouden verschijnen die ook geproefd konden worden tijdens dit festival. The WinterQueen van Adelphi, The Cigar Malt van Chieftain’s en een Miltonduff van Gordon & MacPhail. En wat denk je? Alle 3 waren ze niet meer te proeven. En ik zal heel eerlijk met jullie zijn, daar baalde ik enorm van. Maar ja, dat is soms het nadeel als je op zondag gaat. Maar het festival was natuurlijk niet alleen afhankelijk van die 3 nieuwe bottelingen. En ook zeker niet mijn dag met al dat lekkers.

Adelphi The Winterqueen

Dramtime

1 februari 2013 was het moment dat Dramtime.nl online ging. Al sinds 1918 is slijterij Frans Muthert in bedrijf. En natuurlijk waren Muthert/Dramtime ook aanwezig op het WFNN met wederom prachtige whisky’s. En ja, dan maak je natuurlijk ook even een praatje met eigenaar Aeilke en Tom-Roderick Muthert. Maar er waren niet alleen standhouders uit het Noorden of uit Nederland.

Jurgen’s Whiskyhuis

Wat een waanzinnige collectie had hij staan. En nadat ik even met hem gesproken heb en duidelijk heb gemaakt waar mijn smaak ligt, laat hij mij een aantal flessen zien die ik maar eens moest proberen. En lieve whisky vrienden, dat was de spijker op z’n kop.

Jurgens whiskyhuis

Darkness, een 43jr oude Single Grain van Invergordon. Hallo!! Wat een beleving was dat.

43 jarige Darkness Invergordon

Ook van Darkness, een 27jr oude Single Malt van Bladnoch.

27 jarige Darkness Bladnoch

Als afsluiter genoot ik van een 25jr oude Aultmore, gebotteld door A.D. Rattray.

25 jarige AD Rattray Aultmore

Beste Jurgen, enorm bedankt voor deze snoepjes.

Whisky Festivals

Ik kan echt iedereen aanraden om eens naar een festival te gaan. Je bent met allemaal whisky liefhebbers en de sfeer is heel relaxed. Wie weet kom je wel een bekende tegen. En neem dan ook zeker de tijd om even een praatje te maken met iemand die achter de stand staat en meer dan voldoende kennis heeft van de whisky’s die hij/zij schenkt. Buiten het genieten om is het ook een mooie leerschool.

Ik heb in ieder geval een hele mooie middag gehad, heerlijke whisky’s mogen proeven en leuke gesprekken gehad. En dat is waar het allemaal om gaat. Ik ben vast en zeker wat namen vergeten te noemen, sorry daarvoor, maar er was ook zo ontzettend veel. Maar ik kijk uit naar het volgende WFNN of één van de andere festivals die nog gaan komen. Zie ik je daar?

Previous ArticleNext Article