Whisky kopen in Luxemburg: vier vragen en antwoorden

whisky luxemburg

Ben je van plan om whisky te kopen in Luxemburg? Dan heb je misschien een aantal vragen om jouw missie te doen slagen. We geven je 4 relevante vragen én natuurlijk de antwoorden. Zo kun je je whisky-uitje naar Luxemburg goed plannen.

Hoe lang is het rijden naar Luxemburg?

Wanneer je met de auto naar Shopping-center Massen rijdt doe je hier ongeveer drie uur over. Verderop meer over dit winkelcentrum. Afhankelijk natuurlijk van waar in Nederland je vertrekt. We geven je een paar indicaties van de reistijd naar dit specifieke winkelcentrum:

  • Utrecht: 2:57 uur (283 km)
  • Rotterdam: 3:11 uur (300 km)
  • Amsterdam: 3:15 (316 km)

Waar kun je in Luxemburg goed whisky kopen?

Whisky kun je in Luxemburg kopen in Shopping-center Massen. Dit winkelcentrum is een soort Bijenkorf. Een groot winkelcentrum met een aanbod van meer dan 3.000 whisky’s. Van Ierse en Schotse whisky’s tot whisky uit bijvoorbeeld Azië. Wat de whiskyshop siert is het feit dat je er een uitgebreid aanbod kunt vinden van de onafhankelijke bottelingen van onder meer Cadenhead’s en Masters of Scotland. Je kunt hier goed parkeren met je auto, altijd plek. Dit is overigens niet de enige spot in Luxemburg waar je whisky kunt kopen.

cadenhead's masters scotland

Is whisky in Luxemburg goedkoper?

Sommige whisky’s zijn goedkoper, andere juist weer duurder. Je moet dus wel weten wat je koopt. De prijs kan heel goed 10 tot 20 procent lager zijn dan de prijs die je in Nederland betaalt wanneer je online bij de goedkopere partijen whisky koopt.

Wordt er in Luxemburg ook whisky gemaakt?

In Luxemburg zijn geen grote distilleerderijen te vinden met een professioneel productieproces.Wel kwamen we de misschien wel kleinste distilleerderij van de wereld tegen. Zoals wordt aangegeven op de website van Small Brook blijft de master distiller een hobbyist, maar wel één met een webshop waar je zijn whisky zowaar verkoopt. Minder distilleerderijen dan in Nederland dus.

Previous ArticleNext Article